Microsoft WPC 2016 - Toronto here we come!


Nu rundar många av för semester och till helgen är det dags för Microsoft Worldwide Partner Conference i Toronto, Kanada och för mig blir det nionde året att delta (Denver, Houston, New Orleans, Washington D.C, Los Angeles, Houston (igen), D.C (igen) och senast i Orlando). Antalet Svenska deltagare har varierat från år till år och i år verkar det saknas några partners som varit med tidigare år, men för oss på Informator är det självskrivet att vara på plats under årets viktigaste Microsoftevent!

I år är det jag, Tobias Strandh (Utbildningschef) och Milad Hashemi (IT-Chef) som åker över till Kanada och det finns många bra anledningar att satsa på detta event. Här nedan tänkte jag lista upp fem skäl som gör att Informator satsar rejält på detta event varje år.

1. Ta del av tekniknyheter tidigt
Microsoft “sparar” många produktsläpp och information för att vi partners skall ta del av detta först av alla. Under WPC fullkomligt dräller det av information kring teknik under utveckling eller precis på väg att släppas till kunderna. Detta är något som för oss som Microsoftpartner innebär en möjlighet att alltid ligga lite steget före… Nu kanske man inte går ner på detaljnivå som på tex. TechEd, Build och liknande events, men för oss som har lite bredare synvinkel är det definitivt det bästa eventet under året när det gäller Microsoftteknologi och framförallt ger det oss en möjlighet att ligga steget före och stötta er kring det allra senaste!

2. Knyt till dig nya partners och kunder
Under WPC har du möjlighet att umgås med branschkollegor under flera dagar (och kvällar) i sträck. Under de år som jag deltagit på WPC har jag hittat både nya internationella partners och även möjliggjort affärer som mer än väl täckt den kostnad det innebär att delta. Egentligen är det mer än så, efter alla dessa resor med i många fall återkommande resenärer är det så att jag hittat flera nya vänner där man egentligen inte alls behöver diskutera affärer utan enbart kan tycka att det är trevligt att umgås ändå!

3. Lär känna Microsoft Sverige
Att WPC är ett enormt viktigt event för Microsoft kan man tex. märka på att vi sedan flera år får se i stort sett hela den Svenska ledningsgruppen på plats under konferensen. Vill du få höra mer hur vindarna kommer vridas den närmsta tiden kommer du helt enkelt inte att få ett bättre tillfälle att kanske få sitta ner och ha ett personligt samtal med den som ansvarar för det område som ert företag arbetar främst med!

4. Kom nära Microsoft Corp
Under WPC som sällan annars har du möjlighet att lyssna på sessioner där den högsta ledningen inom Microsoft sätter ord på sina tankar kring hur vi som partners kan optimera vårt arbete kring Microsoftteknologi. Som exempel så passade jag ett år på att skicka ett mail till Kevin Turner (COO Microsoft) för att tacka för inspirationen under WPC och fick svar redan samma dag “Tobias – Thanks for the note! We will win as a team! //KT”

5. Känn boosten att vara Microsoft Partner
Ok, det kanske kan kännas lite väl amerikanskt “hallelujahmässigt”, men det ger faktiskt en rejäl boost att känna att man är del av något mycket större, en känsla man delar med tusentals andra under minst en vecka där den samlade energin från alla deltagare skulle skrämma slag på konkurrenter som tex. Google, Oracle och Apple. Den här boosten ger mig alltid extra energi till hösten att satsa på Microsofts teknologi och se till att vi kan hjälpa så många som möjligt att gå hela vägen!

Vi ses i Toronto!

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE