En utbildningsfantasts resa, del 14

Dags att hålla traditionen vid liv och då är det snart 14 år sedan som jag satte mina fötter i utbildningsvärlden, tänk vad tiden går när man har roligt!

2017 startar lite annorlunda än vanligt då det nu är uttalat att jag har gått in för att driva produktutveckling och partnersamarbete för både Sverige och Finland. Efter mer än 10 år skall det nu visa sig att vi faktiskt kan växla upp och hitta de där synergierna som de gamla ägarna en gång i tiden trodde på men aldrig fick se ordentliga resultat ifrån. Informator och Tieturi har nu tillsammans en syn på vad vi kan arbeta med på bägge marknader och över året blir det ett massivt arbete att förflytta både rena utbildningar, teckna nya avtal med partners som kan arbeta i bägge länder och inte minst synkronisera marknadsföringen så vi bygger en gång och deployar i två länder! För mig som varit med från samarbetetsstarten för över 10 år sedan är det tillfredsställande att se effekt av kompetensen från två duktiga bolag i nära samarbete!

samlat gäng på Tieturi, Helsingfors 2017
Min egen personliga utveckling fortsätter med såväl fortsatt fokus på välbefinnande, både för mig personligen men även något som jag sätter stort värde på för alla jag har personalansvar för. Att arbeta med mindfullness och stresshantering är inte bara naturligt, det är dessutom sen ett tag tillbaka lagstadgat så all ny kunskap kommer verkligen till nytta direkt. Jag känner dessutom att det går hand i hand med de värderingar om tillit - engagemang - mod som vi arbetat fokuserat med så alla nya tips om personligt välbefinnande är mer än väl mottagna! Själv tar jag i år tillfället i akt att verkligen dra rejäl nytta av att vi ju är ett kompetensbolag och deltar på utbildningar som Stressförebyggande ledarskap, Diplomerad team-coach, Orangino Works, Leading with the Brain in mind, Management 3.0, REISS - Leading teams och inte minst testar på en kurs från Harvard EdX.

En hel del resande till Finland blir det...

Ägare/Styrelse Cilbuper 2017
Samtidigt som arbetet med Informator Tieturi fortsätter så har ju både jag personligen och Informator ägarandelar i start-upen Cilbuper som stöttar bolag med juniorkompetens som kontinuerligt kompetensutvecklas under uppdraget. Gamle kollegan Fredrik Paring brinner verkligen för denna idé och även om jag själv inte ofta har all tid att erbjuda så blir det ändå en hel del arbete tillsammans och det är ju verkligen tacksamt när en idé tas emot så väl och resultaten verkligen visar att vi gör något rätt.

på EdTechX 2017
Sommaren närmar sig med stormsteg och precis som förra året deltar jag på den internationella konferensen för teknik i utbildningssektorn, EdTechX Europe som genomförs i London. Det är helt otroligt hur fort utvecklingen går och jag är verkligen stolt över att vi på Informator både själva bidrar genom våra utbildningar, men också aktivt stöttar såväl branschföreningar som Swedsoft som häftiga projekt som Kodcentrum som visar barn och ungdomar en väg in i mjukvaruutvecklingens mysterier. En rapport som publicerades i år visar att det i Sverige kommer saknas upp till 70.000 aktiva inom detta område om vi inte jobbar hårdare för att stötta kompetensutvecklingen! Denna konferens är förresten den enda utomlands som jag bokat upp för 2018!
Semestern i år blir verkligen ledighet i dubbel bemärkelse för mig. För familjen blir det första gemensamma resan till Barcelona och för mig personligen blir det första året på över 10 år som jag inte deltar på Microsofts internationella partnerkonferens i USA. Dels har andra partners till oss tagit en större plats i fokuset och dels är det bra att kunna dela erfarenheten med en av mina medarbetare i Finland som inte deltagit i konferensen på flera år. Sammanlagt blir det flera veckor avkoppling för både mig och familjen tillsammans och det är en erfarenhet som vi inte haft på väldigt många år! Att familjen alltid kommer i första hand är en nyttig insikt!

Känd posé inför Informators "I Love Tech" - Kampanj mot start-ups 2017
Tester of the year 2017
Om våren varit extremt mycket fokus på att få igång det nordiska samarbetet ordentligt så blir hösten än mer fokus på hur vi skall maximera våra marknadsföringsinsatser och jobba ordentligt med analyser och automatisering. För min egen del känner jag tyvärr att det är väldigt svårt att både lägga fokus på marknadssidan samtidigt som vi skall fortsätta vårda våra produkter och partners.


Samir, Tobias, Sandra och William
Detta gör att jag också sätter ett mål att till nästa år lämna över marknadsansvaret till en ny ledare som får fortsätta växla upp. Skall man göra något riktigt riktigt bra känner jag att man måste kunna lägga fokus där och även om jag alltid kommer brinna för marknadssidan så är det ändå på produktområdet som jag kan göra mest nytta. I kombination med detta tar jag även över ansvaret för vår CX-avdelning då ju faktiskt det är fråga om en helhet där hela kundresan från produkt till kundmöte och uppföljning  så min nya roll är ansvarig för allt på Informator som inte hanterar försäljning och marknadsföring.
Victor, Åsa, Louise, Pasi, Jani
Några gånger tidigare i min årskrönika har jag varit väldigt glad att kunna säga att jag själv vunnit pris för årets medarbetare och i år är jag grymt stolt över att inte själv ha vunnit pris, men däremot att 4/6 priser delades ut till medarbetare på min avdelning! Det är riktigt härligt att se att vi både arbetar aktivt med våra värderingar och att det även uppmärksammas utanför vår avdelning både i Sverige och Finland, vi har gjort ett grymt jobb tillsammans :)
samlade experter (några av dom i alla fall) på Informator lärarträff 2017
Tyvärr blir det också framåt december slutet på en era tillsammans med min gamle sälj- och marknadschef som också var den som ju övertygade mig om att komma tillbaka till Informator för snart fem år sedan. Viktigast är att vi fortfarande har en ledningsgrupp som drar åt samma håll och värderingar som gör att vi alla lägger fokus på att både förbättra vårt arbete såväl som att jobba vidare med att vara så bra arbetsgivare vi kan! Jag har själv insett hur viktigt det är att ha medarbetare som trivs och tror på samma mål som mig själv och det kommer bli ett spännande år 2018!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE