21 juni 2018

Learning is the new Tech - EdTechX London 2018

Tobias Strandh & Tommy Wiklund at place in London for #edTechX18
Så har vi då varit iväg på internationella konferensen EdTechX Europe i London där det för min del blev tredje tillfället och för min kollega Tommy var det första. Resemässigt blev det lite halvkaosigt när vi först hoppar på ett tåg från Gatwick som visar sig gå åt helt motsatt håll, men vem har inte drömt om att besöka Dorking liksom? :) Väl tillbaka på rätt spår hade vi slagit in koordinater för fel hotell (rätt kedja, fel ställe) och när vi till sist ramlade in på rätt hotell var det precis i tid för att få lite mat i magen och se Sverige med nöd och näppe slå Sydkorea i VM, helt ok faktiskt!

I väntan på att Keynote för EdTechX 2018 drar igång...

Temat för årets konferens var Eternally Learning (hela Keynotepresentationen hittar du förresten på denna länk) och det det är ju något vi märkt allt mer av de senaste åren, just att kontinuerlig kunskap efterfrågas allt mer jämfört med tidigare punktinsatser. Denna konferens är ju också riktad både till den vanliga skolan såväl som mot företag/vuxenstudier så mycket av fokus blir ju på pedagogik och digitala hjälpmedel. En del av dessa känns väldigt intressant även för oss medans andra kanske känna än mer framtagna för utbildning riktad mot barn.

En stor del av konferensen riktades mot det faktum att med fler och fler potentiella elever så kommer inte det vanliga skolsystemet att hinna med. Ett exempel var att för att tillgodose "vanliga" universitetsplatser skulle det behöva byggas ett nytt universitet ungefär varannan månad och det inser ju vem som helst är en omöjlighet. Istället märker vi att även gamla prestigefyllda universitet som Eton och Cambridge satsar allt mer på digitala alternativ även för högprofilsutbildningar som MBA.

För vår del hos Informator Tieturi Group blir det än viktigare att öka satsningen på digitaliserade alternativ och jag personligen ser ju allra helst att vi fortsätter jobba med riktigt bra blended learning alternativ och gärna i programform så vi kan följa lärtransferlinjen och säkerställa att det verkligen blir kontinuerlig inlärning. Roligt nog ser jag också att intresset för detta fortsätter att öka hos våra kunder och resultaten talar sitt tydliga språk, detta är framtiden!

För mig som varit med några år nu på konferensen är det verkligen extra positivt att se fler och fler nominerade EdTech startups i de internationella spåren. I år hade vi flera Svenska företag nominerade och framförallt Karin Bjerde från svenska Kognity som prisades för sina intelligenta textböcker som används allt mer runt om i världen, jättekul att se de blågula färgerna i topp :)

Slutligen ett citat som kommer ifrån det faktum att allt fler företag börjar inse att utbildning (i än högre grad än vilken teknik som används) är och kommer att vara det allra högst prioriterade diskussionsämnet framåt för att få företag att fortsätta utvecklas och växa.

Learning is the new tech...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *