Nu kommer Microsoft Surface på bred front

Läser i IDG om att Microsofts Surface nu kommer till företagen och om vi nu pratar Surface Pro så tror jag definitivt att tiden är helt rätt! Paddor och Tabbar har funnits ute ett tag och framförallt Apple har ju haft grym medvind att pressa ut sina iPads till framförallt många kommuner och landsting. Men produktiviteten har ofta inte följt samma steg, tvärtom har jag hört fler än en person inom offentlig verksamhet klaga över att folk sitter på möten och Facebookar och spelar istället för att använda verktyget som tänkt. Rent ärligt, jag har själv haft iPhone länge, men sådär grymt effektiv i arbetet har den knappast varit.

Nästa vecka kör Microsofts stora Partnerkonferens igång och 16.000 deltagare har fått erbjudande att köpa Surface RT för $99 och Surface Pro för $399 (liksom tidigare deltagare på TechEd), tror absolut att det kommer finnas rejält med Surfaces ute bland företagen i höst! Efter hand att fler och fler får upp ögonen för kombinationen av kunna jobba med samma program som vanligt och dessutom slippa konka runt på en tung laptop så kommer Microsofts Surface att växa i IT-floran även hos Svenska bolag.

iPaden kommer nog även framåt att ha sin plats hos Appleälskarna, Droiden har sin målgrupp osv, men när vi snackar effektiva arbetsverktyg så ligger Microsofts tänk ljusår före bägge dessa leverantörer. Därför är jag övertygad om att Surfacemarknaden kommer växa. Nästa gång det är dags att byta till nya arbetsverktyg kanske det inte är helt så säkert att kommundirektören får en iPad...

Kommentarer

aljapaco @instagram

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE