Dags att växla ner

samlat gäng på härliga Skagen
från och med hösten 2016 är mitt beslut att verkligen varva ner, satsa på det som är absolut viktigast och helt enkelt lära mig att börja tacka nej då och då... ett litet steg för vissa men ett betydligt större för mig personligen

1. Alla möten behöver inte vara "live", idag finns det riktigt bra alternativ med Skype, Hangouts etc och framåt kommer detta alltid vara mitt förstaval när någon vill ha en diskussion "ansikte mot ansikte"... finns liksom ingen anledning att jag ska gå upp 04.15 och åka tåg i 3 timmar för ett lunchmöte och sen hem igen...

2. Jag har varit borta allt för mycket från familjen, även när jag varit hemma (men arbetat). Resor kommer skäras ner drastiskt (se punkten ovan). När det gäller jobb så slutar jag 17.00 och helger är inte arbetsdagar, så enkelt är det och ingen tackar mig för att jag svarar på ett mail 21.00 istället för 08.00 dagen efter... Jobbmobilen kommer förresten ligga på laddning då också!

3. Hälsa och eget välbefinnande är något som oftast fått stryka på foten för "brådskande arbetsuppgifter". Hädanefter kommer jag fortsätta som på semestern och träna minst 3 dagar i veckan och med lite tur få upp både kondition och kanske få bort några extrakilon. Får jag in lite mindre snabbmat och mer ordentligt käk också så är det bara positivt! Återigen, att jag lägger en timme på träning kommer ge så mycket extra även i arbetslivet!

4. Sluta reta upp mig på saker och folk jag inte kan förändra. Att svära över personen som slängde sig in precis framför mig på motorvägen kanske känns bra för tillfället, men rent ärligt kan ju jag sakta ner lite själv och med lite tur står farbror blå bakom nästa krök och plockar in fartdåren :)

Jag är övertygad om att både jag, min familj och kollegor kommer se de positiva förändringarna och denna gång står jag stenfast, det här är jag och trivs någon inte med den förändringen så är det antagligen inte någon som jag kommer att känna saknad av framåt heller!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE