En utbildningsfantasts resa, del 13

Så är det då bara en vecka kvar av detta arbetsår och dags att återigen ta en blick i backspegeln. Mycket har hänt under året och sällan har en semester varit så efterlängtad som just nu.

I januari nästa är är det ju faktiskt hela 13 år sedan som jag kom in i den pedagogiska världen och de senaste åren har jag ju också i allt större grad kunnat vara med och påverka vilken riktning vi tillsammans tar framåt. Utbildningsvärlden förändras allt snabbare och på Informator har ambitionen legat högt och nu när vi ser resultatet är det klart att vi tagit flera steg mot att vara ett modernt edTech-företag, en riktig fjäder i hatten!

2016 kör igång med dunder och brak när hela bolaget åker ut i Stockholms skärgård och intar Sandhamn som nog är lite annorlunda i -17 än på sommaren. Här grundar vi året med att säkerställa hur vi tillsammans kan jobba än mer agilt och verkligen sätta starten för ett lyckat år!


I Q1 börjar jag i allt större grad fokusera på ett pedagogiskt ledarskap och arbeta mycket kring våra leveransmetoder och ta in internationell forskning i allt större grad. Digital innovation och disruption är buzzwords på tapeten och det känns verkligen riktigt bra att vi på Informator inte bara "hakar på" utan verkligen går i bräschen för ett nytt tankesätt. Vår del av branschen har i mångt och mycket sett ungefär likadan ut sen jag började på Informator, men nu förändras omvärlden i allt högre takt! Jag engagerar mig också allt mer kring ledarskap och skriver bland annat en väldigt uppskattad artikel om Härskartekniker och hur man bryter dessa.

Under påsklovet passar jag och familjen på att återbesöka härliga Berlin och det är något speciellt med dessa storstäder, man hittar alltid något nytt samtidigt som det finns mycket härligt att komma tillbaka till. I år blir det mycket sightseeing i och runt staden och det är lite speciellt att köra inne i en stad som har 3-4 filer åt ett håll, planering är bara förnamnet :)

Att kunna ladda batterierna lite sådär i förväg är något jag behövt arbeta fram genom åren. Jag vet inte om det är en liten förvarning, men jag har aldrig tidigare känt att jag behövt vila innan sommar och sen vinter, men i år blir det en skön återhämtning innan vårpuckeln drar igång!

I mitten juni bär det iväg till internationella EdTech-konferensen i London och det är verkligen intressant och lärorikt att höra hur globalt erkända skolor som Harvard, Yale med flera arbetar för att möta en ny kultur och förväntningar på en mer tillgänglig sort av utbildning. Från denna konferens tar vi med oss mycket som vi direkt kan börja arbeta med kring Informators pedagogiska upplägg och ny teknik att fundera på hur och om vi alls skall satsa på det nu eller framåt. Lite synd att vi inte träffade fler branschkollegor från Sverige, men förhoppningsvis kan vi tillsammans arbeta mer med detta framåt!

Någon vecka senare är det dags för årets a Mindset for results med vår lärplattformsleverantör Promote och det är verkligen spännande att umgås med proffsiga människor från såväl stora som små organisationer som delar vårt tänk kring vikten av lärtransfer och pedagogiskt stöd. Fjäder i hatten att vi på Informator får dubbla priser både kring leverans och specifikt utpekat utbildningsprogram för Ericsson som Informator får pris för bästa internationella leverans!


Min semester blir allt senare på sommaren känns det som och ytterligare någon vecka senare så är det dags för mig och vår IT-Chef Milad att resa till Kanada och Microsofts Worldwide Partner Conference som i år huserar i Toronto. För mig är det tionde året som jag deltar och tyvärr känns det allt mer som upprepning av tidigare konferenser och faktiskt inte särskilt bra föreläsningar. Att umgås med partners från hela världen är som alltid trevligt och intressant, men när det presenteras att nästa WPC hamnar i Washington D.C för tredje året på kort tid gör att jag och många med mig med stor sannolikhet inte kommer att delta nästa år...

Hösten 2016 blir inte alls den fortsättning på året som jag sett framför mig. Det har ju varit ett överdrivet tempo i jobbet senaste åren och många i min omgivning har reagerat ordentligt över mitt konstanta resande och hur mycket olika uppdrag som jag tagit på mig både på jobbet och runtomkring. Nu säger kroppen till sist stopp och trots att jag precis haft en skön semester med familjen så är jag inte uppvilad. Innerst inne har ju även jag insett att det inte är hälsosamt att jobba som jag gjort så med siktet inställt börjar jag skala i allt jag kan för att ha kvar det fokus jag faktiskt har som chef och ansvarig för bolagets produkter, marknadsföring och lärare.

Jag har några redan inplanerade aktiviteter, men i övrigt är det fullt drag i handbromsen när det gäller resande och allt som ligger utanför min kärnverksamhet sätter jag ett omedelbart stopp för. Möten kan hållas via Skype och planering kan skötas via Slack och Trello. Fokus för mig blir framförallt att börja ta hand om min kropp och se till att ledig tid viks åt familjen och inte kvälls/helgjobb som tidigare. Oavsett situation så är det verkligen något jag rekommenderar, det gynnar inte någon om jag blir sjukskriven. Jag behöver inte skriva mer om detta, men så länge som jag misskött mig själv så kommer det ta lång tid att komma tillbaka i gammal god form och oavsett så är träning och vila något jag kommer att ha full koll på framåt!

Året slutar ändå väldigt intressant... Informators ägare beslutar sig för att vi skall göra en riktad gemensam satsning med vårt systerbolag Tieturi i Finland och för min del kommer det att bli ett nytt kapitel där jag tar över som Nordisk chef för produkter och marknadsföring med personal på plats även i Helsingfors. Det känns som ett rolig utmaning och något som laddar mina batterier (och självklart en skön julledighet dessförinnan). Att jag också rundar av året med att ta emot flest nomineringar från kollegorna för årets medarbetare som levt upp till Informators värdering MOD gör att jag verkligen känner förtroende för det jobb som jag utfört och har framför mig. 2017 skall bli ett år där vi arbetar smart och framgångsrikt!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE