Kan idéellt arbete ändå vara proffsigt?

Holmalunds IF P07 - lagfoto 2017
Efter drygt nio års idéellt ledararbete inom fotbollsvärlden är det en detalj som jag varit lite mer förundrad över och det är att idéellt arbete så oftas kopplas ihop med att det är ok att göra något mindre bra. Det är inte helt sällan man får höra "man kan inte begära att det funkar 100%, alla arbetar ju idéellt" etc och det kan ofta vara extremt irriterande!
man kan inte begära att det funkar 100%, alla arbetar ju idéellt...
Varför skall det vara så svårt att begära att inblandade gör allt för att försöka se till att detaljerna faller på plats bara för att det görs utan ersättning? Hur svårt är det tex. att säkerställa matchtider, boka domare, låta bli att sno andra lags träningstider till sina matcher etc etc? Jag och många med mig stöter varje vecka på detaljer som ovan och rent sagt lata människor som inte orkar ta steget att be om hjälp kommer undan med "jag jobbar idéellt, jag har inte tid att lära mig sköta lagsidans kalender/kolla upp vem som bokar plantider/domare etc etc.

I slutänden är det inte en fråga om att begära att alla skall sköta sina knattelag som en Allsvensk klubb, men det är däremot en fråga om att respektera andras engagemang och att hitta vägar till att kommunicera som gör att det blir enkelt för alla inblandade att jobba vidare! Personligen så är jag extremt allergisk mot människor som tycker att deras egna intressen alltid står över andras och tar man på sig att vara en idéellt arbetande ledare får man faktiskt inse att det kan innebära att man även behöver ta sig tiden att se saker från andras synvinkel! Det kallar jag att arbeta professionellt!

Kommentarer

aljapaco @instagram

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE