12 december 2023

Våga testa nya vägar!


I förra veckan hade jag riktigt intressanta möten från ett kandidatperspektiv med Cilbuper Groups tankar kring hur vi kan växla upp våra erbjudanden framåt.

Först, stort tack till Stefan Olsson och kollegor på EC Utbildning! Vilket härligt besök och fina lokaler ni jobbar i ute hos United Spaces i Uni3 by Geely på Lindholmen! På eftermiddagen hade jag sen möte med Johan Saginer Eriksson som arbetar med praktikplatser för studenterna hos Lexicon IT-Proffs och väldigt många möjligheter som går helt i linje med mitt första möte.

Vi har väl alla läst i flera år att det saknas XX 000 personer inom IT-området i Sverige och ändå ser vi fortfarande svårigheter att få ut studenter på praktik och ex-arbeten i samband med studier. Majoriteten av jobbannonser på IT-området kräver dels högskolestudier och gärna 5+ års erfarenhet från IT-branschen.

Hur ska vi någonsin kunna växla upp med fler duktiga utvecklare och tekniker om så få arbetsgivare ens vågar ge juniorer en chans att komma in och visa framfötterna och om inte annat få en extra erfarenhet som bygger deras styrkor inför nästa potentiella arbetsgivare framåt?

Vi på Cilbuper har ju i flera år arbetat med talangprogram där majoriteten av deltagarna just kommer från universitet och högskolor. Kombinerat med konsultuppdraget kopplar vi på flera kortare lärarledda expertutbildningar på aktuella områden som i slutänden gör att våra kandidater kontinuerligt växer under uppdraget. Detta ska vi såklart jobba vidare med!

Nu vill jag göra detsamma med YH-studenter där vi i erbjudandet väver in att första ca 3 månaderna av uppdraget går under LIA/praktik/ex-arbete vilket både ger dessa studenter en möjlighet att visa upp sig och samtidigt såklart ett mer ekonomiskt alternativ för den potentiella arbetsgivaren. 

Med två starka partners i EC-utbildning och Lexicon på området till en början ser jag absolut att vi har ett riktigt bra paket för alla inblandade parter! Låter det intressant? Hör av dig till mig så diskuterar vi mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *