TRANSLATE

13 mars 2009

Göteborg - Framtidsstaden

Frölunda gick vidare igår i hockeyslutspelet igår... Det säger en del om positiva vibbar som kommer in i stan tillsammans med vårvindarna (hrm, glöm snöslasket ett tag nu :)

Sitter och läser Computer Sweden och fastnar för rubriken "konsulter i gungning" skriven av Karin Myrén. Artikeln går in på det självklara att våra konsultvänner som haft mycket aktiviteter hos företag som tex. Volvo, nu har en hel del fokusarbete att göra när det inte kommer lika mycket arbete därifrån. En av de intervjuvade går så långt att säga att det snart inte finns några externa konsulter kvar på VCC och AB Volvo. Det skulle kunna vara ledsamheter i hela artikeln men det är någonstans här man börjar märka att vindarna kanske vänder lite...

Think Global Kålle...
Flera som yttrar sig påpekar att det finns en hel del möjligheter i länder som Norge och Danmark och med Göteborg som en samlande knytpunkt är ju möjligheterna rejält stora för pan-Nordiska företag att hitta högkvalificerad personal just här som kan lyfta vilket Nordiskt företag som helst. Riktigt kul att se och om vi återkommer till sport-termer så var det väl ett förslag för inte så länge sedan att köra fotbolls-Em med just Göteborg-Köpenhamn-Oslo som spelplan... Bara kul att se att det även går att genomföra i yrkeslivet!

Think Public Ada...
Nästefter att gå utanför Sveriges gränser är det offentlig verksamhet som nämns som inte lika tydligt påverkats av konjunkturen än. Med tanke på att även vi på Informator tidigt sett detta kan jag inte mer än att hålla med. Det känns även som en rejäl trygghet i dessa tider att vi som en av två leverantörer inom våra områden fått möjligheten att leverera IT-utbildning till just Göteborgs Stad!

En flerårig satsning på Göteborg...
Självklart har vi även våra konsultvänner på Västkusten som vet att vi sedan flera år tillbaks satsar rejält på att allt som levereras i Stockholm självklart även skall köras i Göteborg. I dessa tider vill man inte ha extrakostnader för kursen genom en resa, då lägger man hellre pengar på att skicka två konsulter på kurs i Göteborg!

Sammanfattningsvis kan jag hålla med om att det just nu är en tuff resa för många. Men vi Göteborgare är vana vid kriser av olika slag och går alltid stärkta ur när konjunkturen vänder... På västkusten bor inga sötvattenspirater...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar