28 juli 2007

Microsoft goes open source...

Microsoft goes open sourceNi som följt med ett tag är väl medvetna om att Microsoft numera pratar Linux när dom vill jämföra sig och visa sina suveräna siffror (Steve Ballmer nämnde nog Linux en 5-6 gånger bara under sin Key Note på WWPC)... Att ha en motspelare på detta sätt är mycket viktigt och jag tror även Microsoft faktiskt vill ha någon att "spela mot" för alla som någon gång försökt spela mot sig själv vet att det blir ganska långtråkigt efter en stund...

Men att gå så långt som dom nu gjort under sin Open Source sida har vi nog inte sett tidigare. Informator har ju en lång historia även med Unix/Linux och jag vet många av våra lärare som nu kommer jubla och säga "det där är precis vad Microsoft saknat tidigare"...

Personligen tror jag att den offentliga sektorn med sin positiva attityd mot Open Source har haft mycket påverkan i detta beslut och kikar man närmre på Microsofts sida så är det också en hel del info till "Government Agencies" och tänker vi Europa så ligger nog myndigheterna ännu längre fram när det gäller att anamma Open Source. Inte för att det alltid blir så lyckat när jag ser på ex. min frus före detta arbetsplats där dom plockade in Star Office "för att det är gratis". Att dom sedan var tvungna att ladda in massa extensions för att kunna läsa Worddokument från andra skolor och att IT-teknikerna svor över massa extraarbete är en helt annan sak :)

Såg att IDG också hittat denna nyhet och läs gärna mer och se läsarreaktioner på IDG's artikel... Vi får väl se exakt hur "öppen" deras källkod kommer vara framöver, men första steget är taget så vem vet... Nästa Windows Server kanske kommer ha kodnamnet "Opened Windows" :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *