26 juli 2007

JayCut - Ett Svenskt, öppet YouTube

Fick ett mail från Jonas Hombert som är en av de KTH-studenter som startat sidan jaycut.se/, där alla gratis kan skapa sina egna filmer och bildspel i ett drag n' drop flashinterface. Man behöver inte ladda ner något för att kunna använda sidan. Man kan däremot ladda ner sin film eller bädda in den på forum och bloggar. När dom för 1½ år sedan började utveckla tekniken för att göra detta möjligt så fanns det ännu inga liknande sidor, men det var ju rätt givet att förändras med YouTube.

Du kan skapa filmer från allt material i grupper du går med i. Du kan till och med göra om en film som någon annan skapat. Att göra ett nyårsprojekt där 50 personer runtom världen lägger in sin bästa film eller bild från tolvslaget i en stor film är alltså inget problem.

Själv kunde jag naturligtvis inte låta bli att testa och trots lite barnsjukdomar så är det riktigt bra och framförallt fasiken så mycket snabbare än de konkurrenter som jag testat på tidigare. Det här kommer bli en riktig favorit framöver och åker snabbt som attan in under favoritlänkar här på bloggen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *