Microsoft Partnerdag i Göteborg

Igår var det ju 1:a april och det kanske var en del som trodde att det var ett skämt när IDG skriver att OOXML blivit godkänd som ISO-standard... Sånt är livet och att 67/81 länder röstade ja slänger väl en rejäl känga till Svenska SIS som la ner Sveriges röst trots att det även här var en majoritet som röstade ja...
Informators monter på Microsofts partnerdag i Göteborg 1 april
Men... själv var jag med på Microsofts partnerdag här i Göteborg där Informator som enda utbildningspartner var medbjuden att presentera vårt kursutbud som mappade mot alla roliga nyheter som Microsoft kommit och kommer med under året. Vår käre Micke Nyström höll som vanligt rejäl låda och bidrog säkert en del till den föresening i programmet som gjorde att Pontus Haglund förmedlade sista passet inom System Center i rekordfart (och lät ungefär som ett referat från en riktigt spännande hockeymatch :)

Lite synd bara att inte fler deltagare följde med till den trevliga avslutningen på Trägårn... ni missade inte bara en riktigt bra Thai-buffé utan även möjligheten att mingla lite med Microsofts gäng här i Götet. MEN... för er som är medlemmar i IAMCP kommer en möjlighet till senare i vår då vi skall kombinera våravslutningen med ett besök på Microsofts kontor för att sedan vandra bort till Liseberg för lite mer sköj... Är ni inte redan medlemmar så är det inte för sent att gå in och anmäla er som medlem så får ni infon direkt när vi satt datum på dagen!

Kommentarer

 1. Kanske inte en känga till SIS, de borde ändå ha en eloge för att det hittade ett sätt att undvika att Sverige röstade ja i höstas efter skandalvoteringen. Att ISO ändå slutligen röstat för OOXML visar att ISO har spelat ut sin roll som seriös organisation.
  Här anser jag att FN bör gå in och kräva nyordning på rutinerna.

  Att det finns företag som förletts av Microsoft över hela världen för att rösta att OOXML blir en standard, visar också på att IT-branschen behöver en etisk och moralisk certifiering där det ingår bla etik och god affärssed, på liknande sätt som krävs för att bli läkare.

  Microsoft bör dock ställas till ansvar, och deras aktiviteter deklareras olagliga då de utgör en allvarlig säkerhetsrisk.

  SvaraRadera
 2. Jodå... FN tar nog med det på listan...

  OOXML, Folkmord, Terrorism... känns som Microsoft kommer högt på dagordningen där...

  SvaraRadera
 3. Vad är det absolut viktigaste för att uppnå globalt samförstånd?

  Samarbete och kommunikation.

  Hur kommunicerar man effektivt?

  Genom att bla skriva dokument.

  Om standarden bakom dokumenten är så ofullkomlig att den utgör en säkerhetsrisk, var hamnar prioriteten då?

  Nu anser jag i och för sig inte att OOXML är så viktigt. Den bör helt enklet grävas ner, men problemet att ISO kan släppa igenom något sådant är mycket allvarligt, och MS bör ställas till svars för sitt ansvarslösa agerande. Standarder för kommunikation utgör själva fundamentet för vår civilisation.

  SvaraRadera
 4. Misstänker att du var korsriddare i ett tidigare liv... Ditt resonemang låter lite medeltida...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!Agilt ledarskap i en digital värld & Smidiga ledare och andra agila myter

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld & Smidiga ledare och andra agila myter så blandas självupplevda exempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter om ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE