12 juni 2008

SOA - The Moneymaker

För en tid sedan kunde vi läsa att SAP och Microsoft hjälper bankerna att förstå konceptet SOA....

Förhoppningen är att soa-samarbetet ska få en bättre spridning i världen i allmänhet och i USA i synnerhet.

och det är väl en fin tanke för inte vill dom själva tjäna pengar på detta, eller hur :) För pengar finns det tydligen att spara, SEB deklararerar tex stolt att dom minsann att genom att standardisera integrationen (där all nyutveckling skall ske med SOA) så räknar banken med att sänka kostnaderna med mellan 10 och 15 procent. Med tanke på att vi alla vet vilka offantliga summor som bankerna rör sig med är det verkligen big cash vi snackar om här även om dom naturligtvis inte går in på några detaljer...

"Money makes the world go round" är ju ett gammalt talesätt och en teknik som gör att företag sparar pengar lär verkligen ha framtiden för sig, eller vad tror ni!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *