13 februari 2009

Cisco Ware, Virtual Cisco eller WinWare!?

Att Cisco gillar VMware är ju ingen hemlighet, dom började väl investera i bolaget runt 2007 (om inte tidigare!?). Nu börjar ryktena flyga dels via en artikel hos Reuters och dels uppföljningsfunderingarna internt från Cisco-anställda även om varken Cisco eller VMwareägarna EMC bekräftar några planer på uppköp. Betänk att Cisco enbart äger runt 2% av VMware och EMC har en solklar majoritet om ca 84% av aktierna. Det lär krävas en rejäl slant att få loss bolaget!

Virtual Cisco, om den lilla burken bara finns på låtsas
Med tanke på virtualiseringens intåg på IT-avdelningar över hela världen så är det lätt att förstå Ciscos intresse för VMware. Däremot är det lite kitllande att spekulera över vad Cisco de fakto skulle göra med teknologin om den helt och fullt var deras. Jag kan inte direkt hävda att jag är någon hårdvaruexpert, men förhoppningsvis finns det någon läsare som kan dra den tanken vidare. Vilken av Ciscos produkter kan man börja fundera över som lämpligt försöksobjekt tro!?

WinWare, om Microsoft är med och leker
Lite intressant är det också att läsa om EMC's förlängda samarbete med Microsoft, men jag tror inte att den tanken är något att driva vidare. Microsoft själva satsar rejält med tid och pengar på att driva fram sina varianter (Hyper-V mfl) av olika virtualiseringar. Softgrid är väl den produkten som jag själv tycker är mest spännande. Tänk vilket frispel tex. EU skulle få om Microsoft köpte upp VMware och gjorde om det till WinWare eller så :)

Till något helt annat... Fredagen den 13:e idag... wohoo...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *