14 september 2009

Det grafiska ögat

Läser en riktigt intressant intervju med användbarhetsexperten Harold Pembrose på IDG.se. "Alldeles för många program är fula som grisar" lyder rubriken och vi är nog ganska många IT-användare som fullständigt håller med. Harolds resonmang går ut på att människan har ett grafiskt sinne och föredrar att använda saker som tilltalar detta sinne.

När man tänker efter så känns det ju ganska självklart tex. applicera biltillverkarnas designavdelning även på IT-teknik... Användbarhet och estetisk skönhet kanske inte alltid går hand i hand, men varför inte? Varför är fortfarande 99% av datorns miljöer fyrkantigt uppbyggda små lådprogram (allt från webbsidor till CRM-system), varför förväntas alltid IT-system vara så "svåra" att det automatiskt krävs en lång inlärningskurva? När kommer vi få börja se teknik där användarna redan från början för att utvecklingsföretaget lagt ner lång tid på användbarhetsdetaljerna där teamen både från design och utveckling tillsammans jobbat för att få fram en optimal produkt för användarna...

Men... nu är det måndag igen och arbete så självklart passar jag på att runda av med lite utbildningstips på området, vi hörs och syns :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *