2 maj 2020

2020 - Onlinekonferensens år


I tider när folksamlingar inte riktigt fungerar på samma sätt så krävs det lite nytänkande från arrangörerna av stora konferenser och events. Självklart har vi sett många aktiviteter som flyttats framåt i tid, men också flera arrangörer som tänkt till ett extra varv och nu erbjuder events där du som deltagare kan ta till dig ny kunskap på distans från ditt eget hem!

För egen del inleddes årets konferensande med RedHats Summit den 28-29 april där många intressanta nyheter lyftes fram och även om jag själv inte är så insatt börjar det märkas mer och mer att IBM som ju köpte RedHat 2018 lägger allt mer krut på synnergier med sin befintliga teknik. Hur kommer till exempel nästa version av WebSphere att se ut?

ServiceNow är näst på tur och den 5 maj kör dom sin Knowledge-konferens online. Enligt deras hemsida finns det massa skäl att delta, dom har inte listat något, men ändå... 😁
There are many reasons why attending the Knowledge 2020 Digital Experience is a good idea.  Whether it’s for one or all of these, plan to join us online...
Microsoft vill såklart inte vara sämre och inleder med Microsoft Build (utvecklarfokus) som körs som digitalt event nu den 19-20 maj med snabb uppföljning av Mixed Reality Dev Days den 21-22 maj. Den stora partnerkonferensen Inspire sen, som alltid körs i juli är också ett liveOnline-event den 21-22 juli och varför inte Microsoft Ignite sen framåt september. Självklart går det inte att jämföra med att vara på plats och även träffa medarbetare från Microsoft och andra partners, men det ska bli spännande att följa på distans i år!

Även VMware kör sitt EMPOWER online, i år den 9 juni, så du som "godkänd VMware-partner" kan delta och frossa i nyheter från virtualiseringsgiganten :)

Ingram Micro kör sin Cloud Summit hela fem dagar, 15-19 juni!

AWS har de senaste åren samlat en hemskans massa partners på Stockholmsmässan och det var ganska tidigt tydligt att det inte var ett val i år, så den 17 juni kommer AWS Summit att köras som ett streamat event såklart!

Salesforce går en lite annan väg och siktar på ett vanligt Basecamp den 1 september i Stockholm (med förhoppning såklart att alla restrektioner kring att träffas har försvunnit). Kan väl inte annat än att hoppas på att dom får rätt i sina förhoppningar!

Du kanske har tips på fler online-konferenser?
Dela gärna med dig i så fall! :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *