21 maj 2020

Mindfullness i Botaniska Trädgården



Lillördag i ordets verkliga betydelse idag när vi kickar igång en fyradagarshelg med att besöka Botaniska Trädgården i Göteborg där jag och frugan inte varit sedan 1999 när vi precis träffats. Egentligen är det ju konstigt att vi inte varit tillbaka i parken på över 20 år, men samtidigt är det kanske inte stället som barnen suktat efter och långsamma promenader och blomstertittande har fått stå tillbaka för lekplatser och liknande med lite mer "action". 

Att vi alls kom iväg idag beror på att vi lovat ta gammalemormor på en utflykt och att en snart 90-åring med rullator traskar runt bland alla backar är verkligen imponerande! När man promenerar runt och beundrar vackra blommor, buskar och träd slås man av vilket arbete som ligger bakom! Bara att planera upp vilka växter som ska stå tillsammans är ju ett jobb i sig, men att sen se till att ta hand om och sköta allt är ju ett arbete som kräver både intresse och en jäkla massa slit. Kudos till alla i parken som tillsammans ser till att vi andra kan njuta vackra dagar som idag!

Allra bäst tyckte jag och frugan om den asiatiska delen av parken och trädet alm i ett otal olika former och storlekar är definitivt något vi kommer att investera i framåt. Favoriten blev nog den Japanska Almen längst ner till höger vars lövkrona gav en perfekt blandning av skugga och ljusstrålar när vi satt och fikade på bänken under!

När vi ändå släpat ut gammelmormor passade vi på att besöka Hisingen där hon länge bodde även om det nu är drygt 30 år sedan. Rambergets topp erbjöd en underbar utsikt och det var först efter att vi släpat över tanten till en bänk vid kanten av berget som hon erkände att hon lidit av svindel sen barnsben. Jaja, bättre att börja sent att bearbeta det där då :)

På väg hem från Göteborgs högsta topp tog vi först en sväng runt Blackevägen vid Lundbybadet och efter det passade jag på att köra bort till morfars gamla hus vid Eketrägatan. Området är fortfarande precis lika mysigt som jag kommer ihåg och att se den lilla fontänstatyn i trädgården gav verkligen flashbacks till barndomen! Tyvärr hade de nya ägarna styckat av tomten och istället för stora fina gräsmattor anade jag ett fult gult hus bakom morfars. Men å andra sidan har det säkert stått där sen typ 1990, så inte som igår dom gjorde detta.

Väl tillbaka i Alingsås lämnar vi av en överlycklig men trött gammelmormor och för oss känns det extra bra att kunna ge den gamla damen denna dag. Vem vet hur länge till vi har henne med oss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *