20 oktober 2022

En dag på ATEA IT-arena Göteborg

ATEA IT-arena Göteborg 2022

Det var ett tag sedan senast, men det är verkligen riktigt trevligt att kunna besöka ett event med massa trevliga människor och intressanta föredrag om mina favoritämnen teknik och mänsklig kommunikation!

ATEA kör ju sin IT-arena-tour över hela Sverige och 20 oktober var det nedslag i Göteborg. Republify som partner fick såklart en inbjudan och det var verkligen fullpackat i lokalerna på Svenska Mässan. Den inledande Keynoten med roliga och tänkvärda gissningar om en tänkvärd framtid och hur digitaliseringen påverkar våra liv inledde. Just sådana ämnen är verkligen en favorit och gamla "Reading the tea leafs" med Gartner var ju alltid ett favoritspår på Microsofts stora partnerkonferens.

Övriga valda spår plöjdes på i rejäl fart. Med tanke på att det "bara" var en dag så fanns det ju inte plats till jättemycket frågor och sånt vilket är helt förståeligt. Själv inledde jag break-outs med att lyssna på "är ni förberedda på det oförutsedda" vilket var en dragning från Ateas Cybersäkerhetsgäng och det är verkligen mycket tänkvärt att ta till sig. Självklart var det underförstått att lösningen på problemen som lades fram fanns hos ATEA och partners, men själv ser jag såklart det stora behovet att även budgetera för kompetenshöjning för både egna IT-proffs såväl som all IT-användare. I slutänden kan det spara rejält med pengar och det lär bli tuffare utmaningar framåt så hela klart bra att vara förberedd!

Break-out 2 som hade titeln "Whats new for IT" visade sig vara en produktgenomgång av och med Apple. Visserligen riktigt kul att se Michael Anderberg på scen igen, men för mig som inte har en enda Apple-produkt var det inte så givande.

Tredje sessionen "framgångsformeln för digitalisering i världsklass" från Microsoft fokuserade mycket på att tekniken kanske inte alltid ska stå i centrum. Slutanvändarens upplevelse och behov är det som ska stå i fokus när vi utvecklar tjänster och det kan jag ju inte annat än att hålla med om.

Fjärde sessionen sen var riktigt rolig när talaren från RedHat verkligen gick igång på dåliga projekt där avstämningsfaserna har sådär ett halvår-år i mellan (verkligen arg på riktigt) och att arbeta agilt med täta avstämningar och fokuset att våga göra fel snabbt är ju något jag själv propagerat för länge. Jag misstänker att eftersom en stor del av besökarna var från offentlig sektor så kanske det gamla projekttänket tyvärr levt kvar lite för länge.

Överlag var det en riktigt trevlig dag, intressanta sessioner, härliga intryck och en massa sköna besökare som man kunde diskutera kort med under pauserna. Ser verkligen fram emot nästa år!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *