29 maj 2018

To DISC or not to DISC

Samlat Learning Solutions från Informator Tieturi Group
Så har vi då äntligen lyckats få ihop nästan hela Learning Solutions från avlånga Sverige och Finland på samma gång, otroligt :) Under hösten har vi ju arbetat med DISC-analyser på både personlig nivå men framförallt på avdelningsnivå. Jag som chef är grymt nöjd med hur bra vi  kommunicerar internt inom gruppen, men samtidigt kan vi alltid bli bättre och precis därför vi hade dagens workshop, ledd av Ulrik Lork från DISC Deluxe.

Att vi alla kommunicerar och tar emot information på olika sätt är kanske ingen nyhet, men det är verkligen intressant att inse att för vissa personer är det snabb och kortfattad info som gäller medans i andra fall skall ärendet vara väl beskrivet och det skall finnas tid/utrymme att reflektera ordentligt före återkoppling. En detalj som flera av oss noterade extra är skillnaden mellan naturlig och anpassad kommunikation. Extra tydligt blir det när jag ser på mig själv (bilden till höger) att jag dämpar min naturligt högre gula del medans både den röda och blå delen förstärks. Vi har alla denna blandning när vår yrkesroll tex. kräver mer innovation och analyser. I en del fall kan det till och med bli så att vi tvingas förstärka vissa drag just på grund av att den delen annars av olika anledningar saknas i teamet!

Nu kommer vi att fortsätta denna förbättringsprocess själva och se hur vi kan sätta upp riktlinjer och processer för att förbättra kommunikationen såväl mot andra avdelningar som externt mot konsulter och kunder. Kommunikation är något som återkommer som prioriterat i nästan allt vi gör så att vår avdelning kan vara med och driva förbättringsarbetet är något som gör mig som chef extra stolt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *