Trygghet i ledarskapet


Har precis kommit tillbaka efter en heldags fotbollscup med ett gäng störtsköna killar i 12-13-årsåldern. Något som är riktigt spännande med ett gäng som detta är att det är mycket skoj, bus och action ungefär hela tiden, men samtidigt är det solklart att när någon av oss ledare pratar så lyssnar hela gänget och behandlar både oss och sina kompisar med respekt!

Just respekt för både sig själva och sin omgivning är något som jag är övertygad om är bland det allra viktigaste för att få en arbetsmiljö där du både trivs själv och framförallt ser till att de som du har omkring dig får möjlighet att göra detsamma. Nu gäller ju detta ett fotbollsgäng, men jag skulle lika gärna kunna prata om vilken arbetsplats som helst. Jag har ju tidigare varit inne på att vi ledare satt tydliga regler kring hur vi behandlar varandra och det är inget snack när någon gör avsteg från detta. Målet är alltid att gruppen skall må bra och prestera tillsammans och det vet alla mycket väl om!

Men om nu just detta exempel så tydligt visar att struktur och omtanke hand i hand skapar välmående och presterande team, varför har vi då så många arbetsplatser idag där arbetsmiljön är rent ut sagt ohälsosam och mer än en kollega inte mår bra? Vart någonstans försvinner respekten, omtanken och målet att vi alla ska lyckas tillsammans? Hade jag svaret på det hade jag sagt upp mig och åkt land och rike runt och berättat för alla andra!

Så länge kanske det blir någon föreläsning åtminstone, fick precis en invit om möjlighet att göra just detta på en konferens som jag själv deltagit på och uppskattat mycket, vi får väl se lite senare i vår om jag kan berätta mer :)

KommentarerKöp boken - Agilt ledarskap i en digital värld

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019
I boken blandas självupplevda exempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som kan stötta just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång....

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE