22 november 2020

Få fart på affärerna genom utbildning

 

Nu är vi snart inne i december och har ni inte redan börjat planera för kommande utbildningsinsatser så är det hög tid nu! Har du själv något slags ansvar för organisationsutveckling och intern kompetenshöjning vill jag att du läser inlägget här nedan lite extra noga! 

Jag sitter nu i helgen och letar efter en bild från ett tag sedan och råkade ramla över ett gammalt inlägg från förra decenniet där jag räknade lite grann på de ekonomiska fördelarna med att satsa på kompetenshöjning. Utöver de rent praktiska fördelarna att medarbetarna faktiskt kan produkterna de arbetar med så finns det ju också många ekonomiska fördelar med att investera i utbildning för medarbetare såväl som arbetsgivare...

Statistiken från bloggen är ganska tydlig och jag känner att med tanke på alla besökare från stora Svenska arbetsgivare som (ibland) dagligen besöker min blogg så är det en bra idé att efterlysa dig som just nu sitter med ett rejält kompetenshöjningsbehov där vi skulle kunna hjälpa till att få upp ett gäng till en högre nivå inom vilket området det nu kan vara. Gjorde ett litet räkneexempel med en kund (låt oss hypotetiskt säga att det rör sig om Azure-utbildning, otippat va ;)

Säg att ni har 30 medarbetare som i dagsläget levererar bra och av dessa är 10 helt bundna till ett enda projekt hos en större slutkund. Om ni skulle kunna höja effektiviteten med 10% genom att vi tar fram en Azure Academy och under 6 månader garanterar att dom inte bara höjer sin kunskapsnivå utan även breddat kunskaperna till att täcka in områden som tex. säkerhet och AI... Hur mycket mer skulle ni då tjäna om vi genom detta hypotetiskt effektiviserar och frigör tid som motsvarar 2 heltidstjänster per arbetsvecka? Ni har ju själva koll på ekonomin, så räkna lite på det...

Kostnaden för själva kompetenshöjningsdelen är antagligen betald inom ett 3-6 månader, därefter genererar er insats direkt en vinst som sedemera kan utökas om vi fortsätter göra liknande satsningar inom fler kärnområden och så vidare och så vidare...
Exemplet ovan är såklart rent hypotetiskt och inte statistiskt bevisat eftersom just detta utbildningsprogram för exakt dessa personer inte är genomfört, än... Men det jag vill bevisa är att nuförtiden går man inte kurs bara för en certifiering eller för att man "ändå har en veckas kurs som löneförmån per år". Nuförtiden är det framförallt affärsvärdet som styr om någon skall få gå kurs och sett till många av mina gamla kunder som jag nuförtiden ser tillför mer och mer till företaget, så är det extremt konstigt att arbetsgivarna inte fullkomligen överöser oss utbildningsbolag med pengar för att via vår erfarenhet både öka sin egen kompetens och då även maximera sin egen vinstdrivande verksamhet!!

Nuff said... sitter du som något slags chef och vill maxa värdet som just ditt gäng ger tillbaks till bolaget!? Hör av dig till mig och var beredd med en stor pengapåse så lovar jag att utbildningen inte bara kommer att betala sig, det kommer inte dröja länge innan ni ser att den också genererar bättre resultat hos er såväl individmässigt,  affärsmässigt och inte minst arbetsmiljömässigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *