18 november 2020

Digitalisering ökar tillgängligheten

 

Vi upplever just nu en pandemi av sällan skådat slag, ett virus som sprider sig och sätter skräck i människor över hela världen. Samtidigt märker jag ett slags förändringsarbete som nu i flera fall nästan tvingats på oss och många gånger ser vi att det faktiskt fungerar att göra uppgifter annorlunda än tidigare...

För oss på IT-sidan har till exempel distansarbete länge varit ett väldigt bra alternativ till resor, fysiska möten, kompetenshöjning och liknande. Andra branscher har inte haft samma behov och ibland förståelse för tekniken som stöd kontra ett arbetssätt som liksom "alltid varit såhär". Nu kommer rapporter från fler och fler organisationer och arbetsgivare att medarbetarna i så stor grad som möjligt skall arbeta på distans, undvika större grupper av människor och egentligen försöka utföra arbetet på ett sätt som påverkar resultatet så lite som möjligt medans vi minimerar riskerna.

Vi ser organisationer som Microsoft som lyfter fram sin Teams-teknik till stöd för skolor vars elever inte skulle kunna få undervisning på vanligt sätt, virtuella möten blir plötsligt ett vanligt inslag i arbetslivet och insikten att alla möten inte behöver vara fysiska slår allt fler.

Inom utbildningsvärlden har vi sedan länge arbetat med att förbättra tekniken kring distansutbildning och även om det blivit allt mer vanligt de senaste åren ser jag nu att vi har möjlighet att stötta kompetenshöjning än mer även när du som kursdeltagare till och med kan delta på kursen från ditt eget hem och slippa resor och risker som läget ser ut. När jag själv deltog på konferensen EdTechX i London senast så lyfte en av föreläsarna fram att i Nordamerika är det nästan 80% av de som behöver en kortare spetsutbildning som faktiskt föredrar att delta live-online där läraren kanske står i ett klassrum hundra mil bort.

Vi har tidigare lyft fram miljöaspekten med att delta via LiveClass på en utbildning och nu är det än tydligare att vi även kan tillfredsställa kontinuerlig kompetensutveckling även under omständigheter som berör hälsa och välbefinnande. Jag är stolt över att se att samtliga av de öppna utbildningarna som vi har på schemat även går att delta i på distans .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *