TRANSLATE

5 februari 2009

Certifiering = Kompetensbevis

Oopsido tänker jag när jag ramlar in på IDG's förstasida och ser alarm-rubriken om att certierifing inte lönar sig... Så läser man lite längre ner och ser att det är en undersökning bland konsulter och inte beställare....

Nu finns det förståss en uppsjö olika certifieringar och självklart har inte alla samma kvalitetsstämpel (har personligen hört folk skämta om tex Ciscos cert som tydligen inte direkt är svåra att klara av).

Däremot finns det en hel del kvaliteter inom tex. Microsofts senaste certifieringsmodell som mer betonar hur man arbetar med ett område och inte att man generellt "kan .NET" eller liknande... Det kanske även är så att många som deltog i undersökningen inte själva tagit någon certifiering de senaste 5-6 åren och det är garanterat skillnad i kvalitetstänket nuförtiden!Avslutningsvis var det ändå riktigt trevligt att läsa att runt 1/3 av de tillfrågade faktiskt kommer att satsa mer på utbildning under kommande period.

Vi kan säga såhär att om du bokar tex. en Microsoftkurs hos Informator fram till siste mars, så lägger jag med en voucher för certifiering i kurspriset så kan du själv avgöra om det känns som en kvalitetsstämpel!!

Du hittar mina kontaktuppgifter på http://www.informator.se/vi_som_arbetar_pa_informator.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar