6 januari 2007

Tillbaks till millenieskiftet

$£$£$£$£$£$£

är jag ensam om att känna att tjänster i IT-världen börjar kosta mer och mer just nu? Konsulttimmarna debiteras högre och fasta priser räknas upp...

Nästan lite som att det började vända 2004 då de stackare som kämpat sig kvar äntligen fick lite mer jobb. 2005 vågade man satsa på att nyanställa, 2006 fick äntligen de tappra gladiatorerna som kämpat kvar i motvind komma iväg på väl behövda utbildningar och nästa år kanske vi är tillbaks i kaxigheten att "kvalitet kostar..." vad tror ni!?

Redan förra året började jag märka att vissa konsulter hade så jäkla mycket att göra att dom kunde salta till en offert ordentligt för att nästan slippa ta uppdraget... Skulle kunden ändå acceptera så fick dom snuskigt bra betalt för sin dyrbara tid :)

Vi får väl se om IT kommer vara ett riktigt högstatusområde till nästa år och då kanske våra kära konsulthustrur kan börja kalla sig Konsulinnor (om nu någon missat "Morrhår & Ärtor)

Hmmm.... tror det är dags för ett litet lönesamtal snart ......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *