28 januari 2007

Trainee program hos IT-konsulterna

som vi tidigare konstaterat skriker konsultbranschen efter nya medarbetare och riktigt roligt då att se att vissa satsar på att ta in nyexade personer och sätta upp Traineeprogram. Läste tex. på IDG att Sogeti satsar hårt just på denna grupp och själv har jag varit med att se tex. Sigma göra det samma (läs mer på denna artikeln)
Kanske är det ändå dags att äntligen få in fler i IT-sektorn istället för att bara flytta runt kompetensen mellan olika bolag. Är själv hjärtligt trött på "kollegor" som säljer ut sig till konkurrenter för att kamma hem en högre lön, "artistisk frihet" eller vad som nu låter bäst...

Om bolagen kan få in nya, hungriga medarbetare istället så kommer alla i IT-Sverige att på något sätt tjäna på detta. Man får ha kvar sina egna experter och samtidigt få in ung personal som kan se saker på ett nytt sätt...

Så, är det någon mer än jag som vågar konstatera nu att IT-Sektorn i Sverige äntligen håller på att växa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *