5 december 2020

Microsoft pensionerar utbildningsvouchers, SATV


I september 2019 annonserade Microsoft att deras Software Assurance Training Program (vouchers att använda på utbildning, förbetald via licensen) kommer att fasas ut till förmån för någon annan (ej definierad lösning). SATV är mer känt som utbildningsvouchers, alltså kursdagar som är förbetalda via licenser och kan användas på Microsofts officiella kurser för IT-proffs, Systemutvecklare etc.

Jag skrev detta inlägg för lite mer än ett år sedan, men märker i samtal nu att det inte varit helt tydligt kommunicerat ifrån Microsoft själva till de kunder som har SA-vouchers i sitt licensprogram, så jag gör därför en liten re-post även här på bloggen!

Tidsplanen för utfasningen ser ut som följande
  • Februari 2020: togs Azureutbildningar bort från listan av valbara utbildningar att använda vouchers på, så du kan inte längre beställa material och betala med SA-Vouchers för kurser inom detta område längre
  • Februari 2021 är sista månaden att skapa SA-vouchers för nya licensavtal, se till att ha gjort detta klart under januari/februari!!
  • Juni 2021: Absolut sista månaden att skapa SA-vouchers för ALLA licensavtal! Själva utbildningarna kan sen genomföras inom sex månader, dvs du kan planera in för hela hösten!
  • 1 januari 2022: Inga utbildningar betalda med SA-Vouchers går längre att genomföra! Med andra ord så måste du ha genomfört alla utbildningar senast den 31 december, efter det datumet är det kört! Har du voucherdagar kvar 2022 är det som att du handgripligen har kastat pengar i brasan!
Så, med andra ord är det bråda tider nu att planera upp för hur dessa förbetalda kursdagar kan utnyttjas framåt och jag har redan från dag ett informerat samtliga kontakter jag arbetar med och i de flesta fall har vi redan planer igång hur vi kan stötta processen.

Microsoft har ännu inte gått ut med om någon annan lösning än att deras MS Learn kommer att ersätta SATV framåt. Förhoppningsvis kommer det mer information framåt, då kommer jag såklart även att uppdatera här på bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *