26 januari 2008

Office 2007 - Nu också hos företagen

Tänk att nu är det snart ett år sedan jag skrev om jag tyckte Office 2007 kändes sisådär 99 % mer intressant (ur utbildningsperspektiv) än tidigare versioner. Sedan dess har det för att vara ärlig inte varit sådär jättestort intresse hos företagskunderna att migrera sin befintliga miljö (och gå utbildning hos Informator :) förrän nu vill säga...

Se Informators kursutbud inom Office 2007Det är ju extremt mycket nyheter i den nya 2007:an och som en av våra lärare säger "tänk om darling, du jobbar i framtiden..." I veckan/månaden som gått har jag diskuterat extremt mycket mer Officeutbildning än jag gjort tidigare (har rent ärligt alltid tyckt att det varit mer intressant att prata om våra teknik- och systemutvecklarkurser) men nu har företagen börjat ta det kritiska beslutet att gå över till Office 2007...

Helt förståeligt att det tar lång tid om man sitter på sådär mellan 75 - 6.000 anställda som påverkas och gemensam nämnare till varför man väljer att gå över just nu är faktiskt att Microsoft lyckats slå sig in på privatpersonsmarknaden med sitt nya system. Ok, i ärlighetens namn finns det många skäl (bättre funktionalitet, har redan bytt till Sharepoint 2007 och vill utveckla funktionerna, samla miljön till Microsoft (affärssystem, databaser, servrar etc) men det rent krassa argumentet som jag tror varit avgörande för de allra flesta är att folk inte vill ha två system hemma och på jobbet. Sitter man då med nya, fräscha, snygga, superfunktionella Office 2007 på hemmaplan är det självklart att man propagerar för att IT-avdelningen skall dänga in det på arbetsmaskinerna också!

Så grattis Microsoft... er Dinosauriereklam verkar börja ge utdelning även om det är homo sapiens som denna gång ser ut att vara anledning till utrotning och inte en meteorit :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *