8 december 2019

Är ert ledarskap fast i förra århundrandet?


Ibland kan man tro att vissa personer i ledande ställning inte tagit klivet över till 2000-talet... När vi gick från jordbrukssamhälle till industralisering var det såklart extremt viktigt att de som då var experter inom sina områden också var de som behövde lägga extra tid och energi på att lära upp och visa medarbetarna hur saker och ting skulle göras.

Då var det mesta helt nytt och ofta var det just tekniska experter som själva startade bolag och var den person som verkligen visste hur utförandet skulle gå till.

MEN DET VAR ÖVER 100 ÅR SEDAN!!!

Så varför ser vi fortfarande chefer och ledare idag som tror att bästa sättet att växa är att fokusera på det som är bäst för dem själva?

Varför tror vissa företagsledningar fortfarande att alla människor drivs enbart av mer pengar?

Varför ser vi fortfarande VD:ar som är nere och pillar i minsta lilla detalj i verksamheten istället för att lita på de som är anställda för att vara experter på just det området?

Varför tror fortfarande en del ledare att det är bättre att sitta och planera nya produkter och tjänster i flera månader istället för att våga släppa något som är "good enough" och sen kontinuerligt förbättra utefter kundernas feedback?

Idag har vi ganska avancerad teknik redan i grundskolan, utvecklingen inom IT och forskning går snabbare än någonsin och många yngre som är uppvuxna med att våga ta ansvar och lita på sina medarbetare. Vi ser fler och fler företag som länge varit framgångsrika, men inte längre hänger med i utvecklingen då de fortsätter driva och leda företag så som det gjordes i början av 1900-talet...

Du kan kalla det för agilt ledarskap eller helt enkelt förtroendedriven kultur, men en sak är säker och det är att framtidens medarbetare inte är intresserade av att jobba med ledare som tror att de själva är de enda som vet hur allt skall gå till och tydligt visar att de inte har fullt förtroende. Det finns gott om arbetsgivare som känns mer moderna och det är där den verkliga framgången fortsätter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *