webproffs.se - nytt Svenskt forum för utvecklare

webproffs.se - nytt Svenskt utvecklarforumMed tanke på att jag har en hemskans massa kunder, kollegor och vänner som arbetar med just utveckling i .NET, JAVA etc så tyckte jag det var riktigt roligt att läsa att ett nytt forum för just denna kategori slått upp portarna just för oss Svenskar!

Fick tag på Frej Norling som är killen bakom det hela Han har faktiskt ägt domänen webproffs.se i en 2 år nu och tyckte att det var dags att göra något kreativt med det hela. Här kommer en kort liten beskrivning om bakgrund och konceptet bakom Webbproffs.

Idé och uppstart
Idén med Webbproffs dök upp när Frej surfade runt på forumet
ITProffs, som är ett forum för yrkesverksamma IT konsulter. Han som systemutvecklare sökte svar på specifika programmeringsfrågor så det var inte helt rätt forum att fråga i. Parallellt med detta forum använde han sig av forumet Webmaster Networks som riktar sig mot webbentreprenörer. Men där platsade inte heller hans funderingar till 100%. Så då tog han beslutet att dra igång forumet Webbproffs som riktar in sig mot yrkesverksamma systemutvecklare, programmerare och webbutvecklare.

Koncept
Konceptet med Webbproffs är att de som arbetar med utveckling inom olika områden skall kunna använda forumet som ett verktyg, uppslagsverk, bollplank eller diskussionsforum i sitt dagliga arbete. I dagsläget färgas forumets inriktning mot webbutveckling då det är just detta område Frej själv arbetar inom, men med tiden hoppas han på en utökning mot applikationsutveckling, programarkitektur osv.

Så enkelt kan det vara ibland. Jag som själv varit aktiv som webbutvecklare under ett antal år och dessutom sett hur välbesökt och användbart just IT-Proffs (som Frej hänvisar till) är kan enbart önska lycka till och hoppas att det blir ett riktigt bra forum för folk i branschen! Självklart har jag redan reggat mig som medlem och kommer naturligvis följa framgångssagan :)

Kommentarer

 1. Jag hittade din blogg häromdagen och läste då om Webbproffs lite snabbt. Nu har jag även hittat dit, kul grej helt klart.

  SvaraRadera
 2. Kul att höra, din blogg är också ren inspiration att läsa :)

  Som sagt, verkar vara ett kul ställe och hoppas det blir lite drag kring diskussionerna!

  SvaraRadera
 3. tack för tipset, reggade mig precis. kan bli riktigt bra om rätt målgrupp är med

  SvaraRadera
 4. det verkar vara ett ställe för 20-åriga webbnissar..........

  SvaraRadera
 5. håller tyvärr med ovan talare och har plockat bort länken från bloggen... inte alla forum som är bra forum

  SvaraRadera
 6. Snacka med de på ITproffs om ni är intresserade av webbforum där, kanske kan de ordna något där.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!

aljapaco @instagram

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE