9 juli 2008

Keynote med Ballmer mfl

Idag var det Allison L. Watson (Corporate Vice President, Worldwide Partner Group), Simon Witts (Corporate Vice President, Enterprise and Partner Group), Bob Kelly (Corporate Vice President, Infrastructure Server Marketing) och Steven Ballmer (Chief Executive Officer) som stod på talarlistan...

Jag är lite kluven kring Allison faktiskt, det är proffsigt etc, men lite av "värdinnekänsla" för mig, men det kanske är meningen...
Jag skall inte gå in för mycket på Simon Witts och Bob Kellys presentationer eftersom alla egentligen väntade på Steve Ballmer och jublet steg i salen när han gjorde entré... Det är ju alltid show som gäller, inte riktigt samma glöd som förra året, men Steve Ballmer gör ingen besviken... Lite kul avslutning förresten med en "intervjuform" på scen där skarpa frågor kring Yahoo, iPhone med mera möttes av humor och ganska intetsägande svar... men det hade man kanske inte kunnat vänta sig...
Roligare då var att det äntligen kom lite nyheter kring nya produkter och releasedatum... SQL Server 2008 utlovades nu släppas "under augusti" vilket är lite mindre otydligt än som förut "tidig höst"... Men alla vi som varit med och kollat på nyheterna i den nya versionen vet att det blir en rejält rolig utmaning till hösten!
Mer konkret då var releasen av Essential Business Server och Small Business Server 2008 som är satt till 12 november... antar att det kommer en del events på den fronten från Informator så håll er uppdatarade på både seminarier och kurser framåt!

BizTalk R3 skall förresten tydligen släppas om ganska exakt ett år, juni 2009... blir intressant att följa med tanke på hur stark trackrecord vi har på just utbildning inom detta område...
Dagens roligaste session var annars partnern David Tymm från Conchango som visade hur dom tillsammans med Microsoft hjälpt racingstallet Mclaren att vässa infrastrukturen med hjälp av SQL Server 2008, Visual Studio 2008 och Silverlight... Hela caset kan du läsa mer om här (Worddokument)
Avslutningsvis är det rejält intressant att se hur mycket krut som Microsoft lägger ner på Software+Services och nedan en liten bild som visar exakt hur mycket som egentligen kommer kunna hamna "in the cloud" istället för on-site hos kunderna... hela vår bransch får nog haka på innan man står där med hårdvara som ingen vill ha (självklart vet jag att det aldrig kommer hända, men ändå....)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *