6 augusti 2019

Smidiga ledare och andra agila myter


Jag misstänker att de flesta författare känner samma sak som jag och trots att min första bok Agilt ledarskap i en digital värld bara funnits ute knappt ett halvår så har jag redan börjat fila på bok nummer två.

Under sommaren blir det ju en och annan stund över när man känner att det är skönt att slå sig ner framför datorn (jo, ibland blir det för mycket sol och värme :) så det har blivit några sidor där jag går vidare från delar jag känner kan bli lite mer utförligt beskrivna och sådant jag inte fick med i första boken. Nu har ju jobbet kört igång igen från denna veckan så vi får väl se hur lång tid det tar att bli klar denna gång. När jag släppte min första bok Agilt ledarskap i en digital värld så var det en ganska spretig samling artiklar som jag skrivit genom åren och satt ihop till en förhoppningsvis hyfsat logiskt helhet. Denna gång gräver jag lite djupare och kikar på några återkommande utmaningar som jag stött på genom åren och ger lite förslag på hur du som ledare/chef kan agera för att undvika misstag som andra redan gjort.

Min definition av agilitet kanske inte stämmer överens helt med alla olika metoder och modeller som du hittar ute på marknaden, men det är också min filosofi att det är du själv som skapar och definierar betydelsen. Jag plockar helt enkelt godbitarna från olika tankar och applicerar så som jag ser att det fungerar på allra bästa sätt. Grunden i min syn är att vi alltid utgår från kommunikation och att sikta på ett arbetssätt där du, jag och den vi arbetar med känner att vi alla får med oss ett resultat som vi kan vara nöjda med. Det är så jag alltid arbetat och det gäller oavsett om jag säljer en tjänst/vara eller stöttar medarbetare i att nå bästa resultat. Sommaren 2019 var jag iväg på inspiratonskonferens med Microsoft i Las Vegas och min största behållning därifrån är just det starka fokus som nu lyfts fram kring tillit. En röd tråd som löper genom hela konferensen är transparens och inclusion. Meningen är att alla skall känna sig välkomna och delaktiga. Redan första keynoten tar upp detta och jag tror faktiskt varenda session lyckades klämma in det på något sätt, så just dessa mer mjuka värden lyfts verkligen fram som en framgångsfaktor både när det gäller medarbetare, men också för att faktiskt ha ett värde på marknaden!
You cannot claim trust, you must earn it, every day - Satya Nadella, Microsoft
Senast i förra veckan läste jag en artikel i Dagens Industri med titeln ”Mjuk chef ger bättre bolag” som egentligen lyfter fram att en förståelse bland medarbetare kring hur vi är och vad som driver oss alla ger en bättre samsyn och bättre resultat i slutänden. Jag har själv arbetat mycket med olika modeller som DISC och REISS som jag kommer beskriva mer senare, men oavsett vilken struktur som du själv jobbar med så är det i grunden just kommunikationen och förståelsen för att vi alla är olika som är det viktiga i att hitta ett bra samarbete.

Jag hoppas du kommer få med dig en och annan pärla från min bok som du själv får nytta av! Så länge hittar du lite mer info om min första bok på denna sida och jag lovar hojta till när nummer två närmar sig avslut :)

/Tobias


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *