11 september 2019
Utbildning för dig, på dina villkor
Igår hade jag, en av våra områdesexperter och en kund med medarbetare över hela norden en kickoff för höstens Front-End/Back-End-program som kommer att pågå fram till juluppehållet. Att kunna hitta en lösning som stöttar en redan inköpt lösning från annat håll känns extremt bra för min del och att kunna hitta smidiga byggstenar till en komplett helhet är precis vad det innebär för mig att jobba med kompetenshöjning för att generera verklig effekt!
Det är inte helt ovanligt att större organisationer med många medarbetare ser e-learning som ett sätt att både hålla nere kostnader och samtidigt kryssa i checkboxen i HR-systemet att alla "fått möjlighet till kompetenshöjning". Jag har ju själv tidigare skrivit om att rena självstudier utan stöd har små chanser till framgång och när det gäller just den aktuella plattformen har jag fått konkreta bevis från en av de största kunderna som jag arbetat med som köpte in licenser för flera hundra medarbetare och såg en delaktighetskurva som dök stenhårt efter tre månaders användning till att efter ett halvår bestå av 4-5 medarbetare som fortsatte sina självstudier. Utslaget blir det en ganska dyr och ineffektiv historia...
I vårt aktuella fall så kombinerar vi självstudier (utpekade alternativ från vår expert) med en utbildningsplan byggd på Microsoft Teams där vi både har möjlighet till gruppdiskussioner, FAQ, stöd från externa konsulter och självklart liveClass med lärare på distans som kontinuerligt över tid stöttar med råd kring områden som är svårare att ta till sig på egen hand, finns där som en positivt pushande expert som på sätt och vis säkrar att deltagarna verkligen genomför sina självstudier och mot slutet hjälper till med input inför certifieringarna som avslutar detta steg i programmet.
Att kunna kombinera flera olika sätt att ta till sig ny kunskap innebär att deltagarna inte är bundna vid vissa dagar/tider eller för den del ort/land för att delta på utbildningen. Gruppen kan stötta varandra mellan de lärarledda tillfällena och själva tidsrymden innebär att nya kunskaper kan testas i skarp arbetsmiljö där mindre beståndsdelar innebär mindre "risker" och möjligheter att våga testa, ibland göra fel men ändå relativt snabbt kunna fixa till och förbättra. Jag är själv starkt övertygad om att detta arbetssätt både förstärker inlärningen samtidigt som det höjer engagemanget hos deltagarna.
Verkar det intressant? Jag kommer gärna och hälsar på eller tar ett Teams-möte och diskuterar mer hur detta skulle kunna stötta er organisation!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Köp böckerna om agilt ledarskap här
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.
På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!
Läs mer >>
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!