21 november 2018

Agile HR och Diplomerad Agile People Coach


Efter två superintressanta kursdagar inom Agile HR med bästa Pia-Maria Thorén och HR-experter från såväl internationellt välkända Svenska bolag som vår offentliga sektor känner jag en tacksamhet för möjligheten att få en inblick i hur HR arbetar och tänker. 

Just den agila biten har jag arbetat med i över 10 år så vissa delar i utbildningen var välkända, men samtidigt är det nyttigt att både repetera och samtidigt få en inblick i hur frågeställningar kan se ut när man inte arbetat direkt agilt tidigare. Nu är ju dessa två klassrumsdagar också en förberedelse inför ICAgile Professional Certification (ICP-TAL) så extra kul att kunna fortsätta arbetet i grupp fast på distans! Just denna förlängning av utbildningen går ju verkligen hand i hand med konceptet continous learning som ligger mig varmt om hjärtat!

Att just HR-frågorna får ett agilt fokus ser jag som superviktigt! Än viktigare är det som kom tillbaks i stort sett varje övning som vi hade, att få ledningen med sig i transformationen. Det är ju ett välkänt faktum att folk gör inte som du säger, dom gör som du gör... Tyvärr är det inte helt lätt för många som varit i sin position länge, att våga släppa på styrningen, koppla bort sin gamla expertroll och faktiskt agera med coachning och guidning för att låta teamen fatta sina egna beslut om bästa tillvägagångssätt. Att låta sin egen chefsroll glida över i servant leader-rollen och finnas tillhans för att smörja arbetet istället för att peka med hela handen är något som framöver förhoppningsvis kommer att ses som det naturliga sättet att driva företagsutveckling!

Skulle ni förresten behöva lite tips hur just ni kan komma vidare så kan jag själv numera titulera mig Agile People Coach (Certified Professional Agile Talent) och ställer gärna upp för att stötta er process!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *