18 november 2018

Välkommen till byggplats Gårda!

Skanskas nya skrapa i Gårda lär synas på håll om man säger så...

Så har då Skanska gått ut med pressrelease att de kommer plöja ner sådär 1,8 miljarder på ett nytt höghus med tillkommande byggnader på samma plats där det en gång i tiden låg en Statoilstation som jag brukade ramla in på med jämna mellanrum.

Jag kommer ihåg när Skanska började bygga sin "gamla" skrapa (den där lilla svarta saken till vänster om Informators hus, lite samlade tankar från det bygget hittar du på denna länk) och det var x antal månader av pålande i Göteborgsleran till att börja med och en stor byggarbetsplats som närmsta granne ytterligare några månader. Nu hör ju till saken att Skanska inte ens är ensamma om att bygga denna gång utan det planeras inte mindre än tre (3!) nya skyskrapor i Gårda och även om just Skanskas "Citygate" med 36 våningar och 144 meter högt kommer bli det allra största så kommer nog vi på Drakegatan än mer känna av de två andra varav en vägg i vägg och den andra tvärs över den lilla gatan.

spännande proportioner med Megalodon till vänster, det gamla landmärket Canonskrapan i mitten och "pyttelilla" Skanskaskrapan längst till höger...

Gårda lär ju bli ett riktigt företagshub i framtiden, än mer än idag och det är såklart jättespännande! Frågan däremot är om nu Skanska planerar (planerar!) att vara klara till 2022, hur kommer arbetssituationen att se ut under tiden för oss som faktiskt arbetar i området idag? Bara när det gamla komplexet byggdes så blev jag nästan sjösjuk av allt gungande och bankande när X antal pålar behövdes tryckas ner i jorden för att stabilisera...

Jag ser redan nu en framtid med mycket distansarbete och en viktig faktor för oss att ha med i beräkningen när vi lägger prognoser över kommande utbildningsleveranser i väst. Blir spännande att se hur detta kommer att hanteras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *