17 juli 2019

Microsoft Inspire 2019, dag 6


Microsoft gick igår ut med inte mindre än tre påminnelser om att vara tidig på Keynoten och det var minst sagt nödvändigt. Samtidigt som Microsoft Inspire körs ju även deras interna konferens Ready så när alla dessa 25-30.000 människor skall klämmas in på samma arena blir det trångt...

Även om vi var ett gäng som var tidigt på plats (i typ 34 graders värme och stekande sol) så är det inte lätt att komma rätt när alla slussas runt för att hinna få in alla så det fick bli en plats på annat ställe än senast. 8.30 när det kör igång är det säkert fortfarande några tusen sena deltagare utanför. Kanske inte bästa tajmingen med 2-3 sena partyn i natt:)


Satya Nadella inleder och drar ner konferensens största applåd. För mig som gammal utvecklare är det riktigt trevligt att höra hur mycket han lyfter fram just utvecklare som superviktiga i den digitala transformationen. I och med köpet av Github kommer vi ju se allt större fokus på detta framåt och självklart även  hos oss utbildningspartners!

Precis som på övriga sessioner lyfter Satya fram TILLIT som det allra viktigaste både i hur vi arbetar internt såväl som mot våra partners och kunder. Jag har ju själv arbetat mycket med värdegrunder och att se VD för ett av världens största bolag lyfta fram detta ger mig förtroende att många många fler kommer att haka på!

You cannot claim trust, you earn it every day
- Satya Nadella, Microsoft
Det är snabbt tempo under Keynoten och Azureoptimerad databas som hanterar input från 1.000.000 bilar blandas med augumented reality med direktöversättning i realtid och smidigt enkla lösningar som drivs på solenergi för snabbt stöd i utvecklingsländer. Självklart är många av dessa lösningar något som för många ligger långt fram, men häftigt ändå att se vad Microsoft pysslar med i sin utvecklingsavdelning!


Största skratten och applåderna kommer annars när nya Minecraft Earth och Hololens 2 visas upp och mixed reality visas upp på scenen. Att detta är nästa steg att få ut våra barn och ungdomar utanför sin skärm hemma är bara en liten del. Tänk när denna teknik introduceras i yrkeslivet på husbyggen, inredning och klädbutiker, riktigt häftigt!

Ett universitet i Australien med 17.000 studenter visar hur Teams integreras i utbildningen för att kunna se alla individer och få dem att samarbeta som en grupp. Inbyggd AI stöttar med att i realtid hitta och länka till diskussioner om samma ämne, exakt tidsrytm i streamade föreläsningar och mycket mer. Jag har ju tidigare rapporterat att jag gärna ser ett fokus på hur min egen organisation kan integrera Teams mer och det kommer bli grymt intressant att följa hybridprogrammet jag berättade om igår! 

Utan tvekan är detta en av de bästa Keynotes jag sett under alla mina konferenser, riktigt häftigt att se hur Microsoft utvecklats under dessa år! Ikväll blir det avslutningsfest med Queen (!!) på scen! En perfekt avslutning på en riktigt bra konferensvecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *