9 juli 2019

Från Denver till Las Vegas med Microsoft


Att vara partner med Microsoft på utbildningssidan har sina utmaningar ibland men för det mesta är Microsoft ett väldigt trevligt bolag att arbeta nära med. När jag 2007 genomförde min första partnerkonferens i trevliga Denver trodde jag inte att jag såhär 12 år senare skulle ha tillbringat i stort sett varenda sommar någonstans på den nordamerikanska kontinten...

2016 fick jag min 10+ års-badge från Microsoft och kände då att det var dags att låta någon annan ta över stafettpinnen. Året därefter representerade en kollega från Finland hela gruppen och förra året stod vi faktiskt helt utan representant av olika anledningar. Själv bytte jag ju arbetsgivare i februari och en av de första frågorna som jag fick var ifall jag kunde representera gruppen på vår största partners årliga konferens. Självklart är det en ära att bli utvald för detta uppdrag och efter lite betänketid (och avstämning med familjen) tackade jag ja.

I och med detta blir det faktiskt första året som jag besöker den omdöpta konferensen under namnet "Inspire" (tidigare Worldwide Partner Conference) och även mitt första besök till Las Vegas. Med tanke på att jag själv inte spelar på casinon kan det ju faktiskt bli en hyfsat ekonomisk vistelse utanför de vanliga konferensdelarna.

En trevlig detalj i jämförelse med min senaste konferens (i Toronto 2016) är att fokus på utbildningsdelen kommit tillbaka lite mer och jag har åtminstone en av dagarna mer vikt åt att få reda på vad Microsoft har för tankar kring detta sitt nya fiskala år. Det är ju knappast en nyhet att det tillkommit allt fler "gratis-alternativ" på utbildningssidan det senaste och en intressant detalj är ju tex. att alternativtet som kallas "Moc-On-Demand" (dvs Microsofts standardkurser fast i självstudievariant) försvinner framåt och redan i december i år kommer det inte gå att beställa längre. För oss i utbildningsbranschen blir det ytterligare en utmaning att kunna stötta med allra bästa lärtransferresa så de nya kunskaperna verkligen kommer till nytta.

Jag lovar återrapportera i höst vad jag hittat, på fredag bär det av till landet i väster igen... vi kanske ses i Las Vegas? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *