27 februari 2020

Microsoft pensionerar MCSA, MCSD, & MCSE


Nu är det dags igen... 30 juni kommer gamla kära MCSA, MCSE och MCSD att vara ett minne blott till förmån för de mer rollbaserade certifieringarna inom tex. Azure och 365. Som tillägg kommer varken MOS eller MTA att omfattas av denna förändring...

Microsoft är inte kända för att vara särskilt sentimentala med gamla flaggskepp. I höstas annonserades ju till exempel att Software Assurance Training Vouchers pensioneras, med start ifrån januari 2020 då Azure lyftes bort som alternativ att använda utbildningsdagarna på.

Varför gör Microsoft detta då?

Microsoft gör en betydande förändring av investeringarna i sitt certifieringsprogram för att fokusera på jobbroller för att bättre anpassa sig till bransch- och anställningstrender, så att användare kan hålla jämna steg med förändringar i teknik och affärsbehov.

Microsofts rollbaserade certifieringar kommer tydligt att ange att du är Microsoft-certifierad i en jobbroll och visar typen (dvs grundläggande, rollbaserad eller specialitet) och nivå (dvs associerad eller expert) där certifieringen ligger i ramverket.

Vad händer med Windows Server- och SQL Server-certifieringar?

Det kommer inte att finnas specifika Windows Server 2019- och SQL Server 2019-certifieringar eller kurser. Windows Server 2019 och SQL Server 2019-innehåll kommer att inkluderas i de mer rollbaserade certifieringarna efter behov för vissa jobbroller inom området Modern Workplace, Data och AI-lösningar!

Vad händer med existerande MCSA, MCSE, MCSD?

Ingenting händer med MCSA-, MCSD- och MCSE-certifieringen som du redan har; de kommer att finnas kvar på ditt certifieringstranscript. Relevansen av dessa certifieringar beror på dina nuvarande (och framtida) jobbroller och hur värdefull certifieringen är för din organisation och det arbete du gör.

Men jag som är på gång att ta MCSA, MCSE, MCSD då?

Du kan fortsätta ta certifieringarna för MCSA, MCSD och MCSE så länge de erforderliga examina fortfarande finns tillgängliga (fram till 30 juni). Om du klarar de obligatoriska certifieringarna innan de löper ut så visas de på din certifieringsutskrift.
För dig som vill läsa mer, gå in på Microsoft Learnings blog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *