Agile & ISO 9001 - Totalkrock?

Så har vi då efter flera månaders slit fått den där ISO 9001 auditen avklarad och den där kvalitetsstämpeln att få en certifiering som är internationellt erkänd som ett bevis på att vi gör vårt jobb med högsta kvalitet i alla led!

Ändå var det en aning med vånda som jag satt och gjorde klart process efter process och alla steg och beslut verkligen skulle bli beskrivna in i detalj. Självklart förstår jag nyttan och nödvändigheten av att ha alla dessa styrdokument på plats, speciellt om vi får in en ny kollega som skall kunna arbeta vidare på exakt det sätt som vi tillsammans kommit fram till är det mest optimala och så väl beskrivet exakt vartenda steg så det nästan inte går att göra fel...
Men hur blir det då med det agila arbetet, korta iterationer, mycket diskussioner och mindre dokumentation? Något som vi arbetat med så länge och haft så stora framgångar med? Hur får egentligen alla andra som stött på samma frågeställningar ihop det egentligen? Hur hittar man den där gyllene medelvägen som både har kvar snabbrörlighet, men ändå säkerställer att vi inte tappar bort några steg på vägen?
Ja hur har egentligen alla andra lyckats? Det är något som kommer att bli mitt fokus ett tag framåt, att få till den där bästa vägen så vi inte slänger bort något bra bara för att vi hittat något annat bra att arbeta med... Har du själv liknande erfarenhet så får du väldigt, väldigt gärna dela med dig!

Under tiden kanske den här lilla videon med en Svensk bosatt i Indien ge även dig lite insikter, en liten hjälp på vägen så att säga, enjoy :)


Kommentarer

aljapaco @instagram

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE