29 oktober 2018

Agile & ISO 9001 - Totalkrock?





Så har vi då efter flera månaders slit fått den där ISO 9001 auditen avklarad och den där kvalitetsstämpeln att få en certifiering som är internationellt erkänd som ett bevis på att vi gör vårt jobb med högsta kvalitet i alla led!

Ändå var det en aning med vånda som jag satt och gjorde klart process efter process och alla steg och beslut verkligen skulle bli beskrivna in i detalj. Självklart förstår jag nyttan och nödvändigheten av att ha alla dessa styrdokument på plats, speciellt om vi får in en ny kollega som skall kunna arbeta vidare på exakt det sätt som vi tillsammans kommit fram till är det mest optimala och så väl beskrivet exakt vartenda steg så det nästan inte går att göra fel...
Men hur blir det då med det agila arbetet, korta iterationer, mycket diskussioner och mindre dokumentation? Något som vi arbetat med så länge och haft så stora framgångar med? Hur får egentligen alla andra som stött på samma frågeställningar ihop det egentligen? Hur hittar man den där gyllene medelvägen som både har kvar snabbrörlighet, men ändå säkerställer att vi inte tappar bort några steg på vägen?
Ja hur har egentligen alla andra lyckats? Det är något som kommer att bli mitt fokus ett tag framåt, att få till den där bästa vägen så vi inte slänger bort något bra bara för att vi hittat något annat bra att arbeta med... Har du själv liknande erfarenhet så får du väldigt, väldigt gärna dela med dig!

Under tiden kanske den här lilla videon med en Svensk bosatt i Indien ge även dig lite insikter, en liten hjälp på vägen så att säga, enjoy :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *