10 oktober 2018

Att arbeta agilt innebär att ge människor möjligheter


I måndags var jag en av deltagarna på den allra första träffen med Agile People i Göteborg och det var verkligen en härlig samling med deltagare där! Först vill jag återigen ge en stor eloge till Pia-Maria Thorén, Anders Bratland och Michael Freidlitz som tog initiativet att samla oss alla till denna träff och självklart ett kärt "på återseende" till alla andra deltagare (både nya vänner och gamla bekanta!)

En stor del inom det agila arbetssättet är ju att kunna ge kollegorna en möjlighet att ständigt förbättras. För mig som arbetar med kompetenshöjning känns ju detta som en självklarhet så jag tänkte faktiskt passa på att tipsa om två kurser som vi kör nu i höst där bägge lärarna faktiskt deltog på träffen i måndags. En av kurserna är i Göteborg (och den tänkte jag själv delta på) och den andra genomförs lite senare i Stockholm. Båda utbildningarna riktar sig mot olika roller av agilt medarbetarskap så jag hoppas att en eller bägge kan passa just vad du söker efter!

M310 Agil HR - Göteborg 19-20 november

Pia-Maria Thorén lägger fokus på värdet i att applicera det agila tänkesättet även inom HR, både i det interna arbetet men kanske framför allt i hur en HR-avdelning bidrar till att stötta en organisations lättrörlighet.

Du kan läsa mer om kursen och boka din plats på:  https://informator.se/utbildningar/ledarskapsutbildning/ledarskapsutbildning-specialisering/agil-hr

M1811 Att leda en Agil organisation - Stockholm 30 november

Tina Sjöstrand tar oss med in i övergripande helhetsgrepp om vad det innebär att vara agil – på riktigt. Nu räcker det inte att utvecklingsteamen jobbar enligt agila metoder och att chefen har gått en agil ledarskapskurs. Hela organisationen måste ställa om och bli den möjliggörare den behöver vara, och det involverar alla avdelningar och funktioner, från sälj till underhåll!

Du kan läsa mer om kursen och boka din plats på:
https://informator.se/utbildningar/agila-metoder/agilt-ledarskap/att-leda-en-agil-organisation



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *