22 mars 2020

Business as usual as usual


Det gick snabbt från "det här är lite jobbigt" till "nu slår vi stopp i maskin överallt" runtom i samhället... Från att ha följt händelserna först i Kina, sen Italien till att nu leva mitt i ett samhälle som försöker täppa till överallt kom liksom över en natt för många...

Själv har jag arbetat från hemmakontoret i lite över en vecka. Först blev det hemfärd när yngste sonen fick åka hem från skolan för att han "hostade och såg febrig ut" (kan lägga till att han inte alls haft några symptom, men kanske hellre fälla än fria just nu!?). Han är tillbaka i skolan som ju inte stängt ner än, men jag själv är kvar hemma och fick i fredags ett mail från ledningen om att vi kör på samma sätt i nästa vecka, så bara att ladda upp för en vecka till på hemmaplan.

Ensam är jag ju inte då både yngsta dottern läser två universitetskurser på distans, åtminstone 5-6 veckor skall det pågå och äldste sonen var vi ju och plockade upp kursmaterial för i skolan förra veckan när även gymnasierna körde igång med distansundervisning. Frugan som är lärare i grundskolan och minstingen som går i 6:an är ju fortfarande kvar där ute, vi får väl se hur länge till...

Det positiva just nu är ju ändå att våren verkar vara på väg och det är betydligt trevligare med lunchpromenader i solsken även om det fortfarande är lite kyligt. Igår fick vi också se lite fotboll igen och även om det var en träningsmatch inför tomma läktare så värmde det i hjärtat att se bästa BK Häcken spela ut hela registret och lufta en väldigt lovande trupp som till sist vann med hela 6-1 mot Jönköping Södra. Om bara GP fortsätter livestreama dessa träningsmatcher så blir det en liten del tillbaka till mer normala helger! Annars så är det som sagt skönt att kunna vara utomhus och koppla bort online-världen ett tag så idag tänker vi fortsätta jobba med huset och trädgården, hoppas att ni andra också har någonting som får er att tänka på något annat just nu!

Idag söndag har hela familjen slitit tillsammans att fixa iordning trädgården, grävt, planterat, lassat jord, buskar med mera som sen släpats till en stor container. En riktigt offlinedag i solen tillsammans liksom... Trötta men solbrända är det nu dags att varva ner i soffan och slappa lite för imorgon kör vi igång igen med ny arbetsvecka!

Ta hand om dig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *