19 mars 2020

Hemmakontoret


Idag går jag in på en veckas jobb från hemmakontoret och vi är många som arbetar på distans i förebyggande syfte för att få ner omfattning och tid för situationen just nu. Själv har jag ju lyxen att faktiskt ha ett eget kontor hemma, men jag ser många andra som postar bilder från sin egen hemma-jobbs-miljö och det verkar mer standard än undantag att köksbordet får agera skrivbord.

Med barn i skolålderna är jag ju inte heller ensam hemma då yngsta dottern kör sina nästa två klasser på Handelshögskolan som distansundervisning, äldste sonen har ju eget rum med gigantisk dataskärm och trådad uppkoppling så han njuter totalt av sina remote-lektioner. Frugan är ju lärare så hon och yngste sonen är fortfarande i skolan, vi får väl se hur utvecklingen går där...

Rent arbetsmässigt så är det ju många kunder som jag pratar med som helt och fullt omfamnar distansundervisning även för våra kurser. En produkt som jag diskuterat allt mer de senaste dagarna är ju Microsofts TEAMS som ju plötsligt blivit en allt viktigare produkt. Vi både genomför utbildning i produkten samtidigt som vi använder Teams för vissa kunder som en del i själva kursleveransen då kursdeltagarna kanske också arbetar utspritt på distans. Extra spännande är det annars att se hur distansutbildning nu sprids till områden som tidigare verkligen dragit i handbromsen kring att använda videomöten i undervisning och nu liksom inte längre har några val...

Nu är det bara att hugga i än mer än tidigare, jobba tillsammans för att hitta lösningar och svar antingen nu direkt eller som ett led i planeringen framåt. Vi måste allihopa jobba för att komma tillbaka till någorlunda normalt läge, även om såklart många bitar i vardagen behöver läggas upp på ett lite annorlunda sätt än tidigare. Ta hand om varandra och kom ihåg, kommunikation är lika viktigt som någonsin så om du har leverantörer som frågar om läget, svara hellre med ett "just nu vet vi inte riktigt" än att helt ignorera mail, telefonsamtal etc. Förr eller senare är vi tillbaka på en nivå där arbetslivet kommer igång ordentligt igen och då vill du inte stå där ensam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *