30 mars 2020

Att arbeta och studera på distans


Idag går jag in på tredje arbetsveckan på distans och att inte ha arbetskollegor i närheten är såklart något som saknas stort! För oss inom vuxenutbildningsvärlden har distansutbildning länge varit en naturlig ingrediens, men i dagsläget är i stort sett varenda kursdeltagare med via @home-uppkoppling oavsett om det gäller våra öppna/schemalagda kurser eller företagsinterna varianter.

Att kunna undvika onödiga resor och frånvaro från familj har tidigare varit den starkaste ingrediensen till att någon väljer att delta på distans. Nu är det däremot så att väldigt många av våra kursdeltagare faktiskt behöver kunna delta från sitt hem på grund av rådande läge och då känns det väldigt tryggt att veta att vår teknik och framförallt våra lärare är vana att ha med elever som inte sitter i samma rum. Just den pedagogiska delen är minst lika viktig som att det tekniska stödet fungerar och det är långt ifrån alla som fått utbildning i just detta, fråga bara lärarna på valfri högskola eller gymnasium.

En variant av utbildning jag själv är extra stolt över att ha arbetat med och sett fantastiska resultat inom är kombinationen av självstudier över tid, stött av en bra teknisk plattform och en områdesexpert som förstår frågeställningar, verkliga verksamhetsnära behov och utmaningar som eleverna stöter på och samtidigt finns där som en pushande ledare för att säkerställa att alla verkligen vet vad som krävs och hur du som deltagare kan nå dit. Jag har själv flera kunder där vi stöttat med denna kontinuerliga utbildning över tid och att just utnyttja flera olika möjligheter ger ofta både en tryggare utbildningsresa såväl som en hög uppfyllnadsnivå på resultat!

Är det så att ni själva sett att det nu finns mer utrymme att planera och agera för kommande utmaningar och behov så skall du veta att vi arbetar på för att stötta er precis som vanligt! Hör gärna av dig om du har frågor kring hur vi skulle kunna stötta just er framåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *