SOA eller inte SOA, är det frågan?

Fick ett mail som tipsade att min gode vän och ex-kollega Richard Richthoff hade hittat en intressant artikel på Mats Helanders blog om SOA. En riktigt bra sammanfattning, väldigt intressanta slutsatser och personligen tycker jag det är kul att SOA börjar uppskattas lite mer.

Wikipedia har förresten en bra sammanfattning: SOA, av service-oriented architecture, är ett systemarkitektiskt koncept som beskriver användningen av tjänster för att uppfylla de affärsmässiga kraven på ett IT-system. I ett system uppbyggt enligt SOA så är resurserna tillgängliga för andra program på nätverket som oberoende tjänster, och kan anropas på ett standardiserat sätt. SOA förknippas ofta med webbtjänster baserade på XML, SOAP, WSDL och UDDI, men i princip kan ett SOA-system byggas upp med vilken tjänstebaserad teknik som helst.

Verkar ämnet intressant, är det något din organisation skall jobba med, ta då och kika lite närmre på vår

This instructor-led course will provide the knowledge and skills required by application developers to design and build connected systems solutions by using the latest Microsoft technologies.

Läs mer

KommentarerKöp boken - Agilt ledarskap i en digital värld

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019
I boken blandas självupplevda exempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som kan stötta just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång....

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE