19 februari 2007

SOA eller inte SOA, är det frågan?

Fick ett mail som tipsade att min gode vän och ex-kollega Richard Richthoff hade hittat en intressant artikel på Mats Helanders blog om SOA. En riktigt bra sammanfattning, väldigt intressanta slutsatser och personligen tycker jag det är kul att SOA börjar uppskattas lite mer.

Wikipedia har förresten en bra sammanfattning: SOA, av service-oriented architecture, är ett systemarkitektiskt koncept som beskriver användningen av tjänster för att uppfylla de affärsmässiga kraven på ett IT-system. I ett system uppbyggt enligt SOA så är resurserna tillgängliga för andra program på nätverket som oberoende tjänster, och kan anropas på ett standardiserat sätt. SOA förknippas ofta med webbtjänster baserade på XML, SOAP, WSDL och UDDI, men i princip kan ett SOA-system byggas upp med vilken tjänstebaserad teknik som helst.

Verkar ämnet intressant, är det något din organisation skall jobba med, ta då och kika lite närmre på vår

This instructor-led course will provide the knowledge and skills required by application developers to design and build connected systems solutions by using the latest Microsoft technologies.

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *