Utbildning - .NET 3.0, Windows Workflow Foundation/Windows Communication Foundation

Läs mer om .NET 3.0 på den officiella sidan Egentligen kommer det inte upp förrän nästa vecka, men jag kan inte hålla mig... så glöm inte vart ni läste det först...

Som första Svenska utbildningsbolag presenterar nu Informator två riktiga kurser på .net 3.0 inom Windows Forkflow Foundation/Windows Communication Foundation och det är verkligen inte vilka killar som helst som kör dessa kurser!!

Den 11/4 Göteborg och 10/4 i Stockholm kommer Alan Smith (MVP/MCT med mera) köra en stentuff dragning på ämnet Windows Forkflow Foundation med följande agenda:
  • Basic Concepts
  • Workflow Based Applications
  • Development Tools
  • Sequential Workflows
  • State Machine Workflows
  • Hosting Workflows
  • Tracking and Persistence

http://www.informator.se/Product.aspx?ArticleNr=T2749

Kombinerat med dessa dagar, dvs den 17-18/4 i Göteborg och 19-20/4 i Stockholm kommer Mathias Olausson (MCPD/MCT med mera) att följa upp med två fullspäckade dagar inom Windows Communication Foundation, agenda:

MCT Mathias Olausson, Callista, i samarbete med Informator visar dig vad WCF är och hur du kan använda tekniken. Windows Communication Foundation är namnet på nästa generation av kommunikationsramverk från Microsoft. WCF innehåller funktioner för att skapa avancerade kommunikationslösningar på ett betydligt enklare sätt än vad man tidigare kunnat.

På detta område har Microsoft sett över sina tidigare kommunikationstekniker och skapat en enad modell för hur man bygger sammankopplade system. Det som är riktigt snyggt är att man med WCF får en enkel programmeringsmodell som fokuserar på problemet man försöker lösa och inte alla de mekanismer som krävs för att få det att fungera. Mycket av mekanismerna hanteras dessutom i konfiguration så det blir enkelt att ändra beteende utan att behöva ändra i applikationen.

WCF har stöd för kommunikation över ett antal olika protokoll (som HTTP och TCP). Man kan lätt välja om det ska vara en hårt kopplad anropsmodell (request-reply) eller en asynkron lösning. Även mer avancerade funktioner som säkerhetshantering och transaktionshantering ingår i produkten.

WCF är mycket orienterad kring web-services teknik och möjliggör utveckling av system har höga krav på interoperabilitet med andra plattformar.

Innehåll

I denna kurs fokuserar vi på hur WCF fungerar och hur man på bästa sätt bygger lösningar för sammankopplade system. Vi kommer att gå igenom koncept för API design, hur olika aspekter så som samtidighet och resurshantering i en tjänst löses med WCF, vi tittar på de olika säkerhetsmekanismer som stödjs i plattformen samt kringliggande funktioner för felhantering och diagnostisering.

Upplägg
· Översikt
· Grundläggande koncept
· Kontraktsdesign
· Beteenden hos en WCF tjänst
· Reliable messaging
· Felhantering
· Säkerhet
· Diagnostisering

http://www.informator.se/Product.aspx?ArticleNr=T2747

Det finns bara 12 platser per kurs och tillfälle så ta denna chans direkt och kontakta mig eller någon av mina kollegor i Stockholm om just du vill vara en av de första i Sverige som gräver ner dig djupare och förbereder dig för kommande utvecklingsprojekt!!
Det har varit några veckor med samtal, möten etc men det är det klart värt att se att vi kan leverera riktigt bra utbildning tillsammans med några av Sveriges vassaste lärare!!!

KommentarerKöp boken - Agilt ledarskap i en digital värld

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019
I boken blandas självupplevda exempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som kan stötta just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång....

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

TRANSLATE