29 oktober 2018

Agile & ISO 9001 - Totalkrock?





Så har vi då efter flera månaders slit fått den där ISO 9001 auditen avklarad och den där kvalitetsstämpeln att få en certifiering som är internationellt erkänd som ett bevis på att vi gör vårt jobb med högsta kvalitet i alla led!

Ändå var det en aning med vånda som jag satt och gjorde klart process efter process och alla steg och beslut verkligen skulle bli beskrivna in i detalj. Självklart förstår jag nyttan och nödvändigheten av att ha alla dessa styrdokument på plats, speciellt om vi får in en ny kollega som skall kunna arbeta vidare på exakt det sätt som vi tillsammans kommit fram till är det mest optimala och så väl beskrivet exakt vartenda steg så det nästan inte går att göra fel...
Men hur blir det då med det agila arbetet, korta iterationer, mycket diskussioner och mindre dokumentation? Något som vi arbetat med så länge och haft så stora framgångar med? Hur får egentligen alla andra som stött på samma frågeställningar ihop det egentligen? Hur hittar man den där gyllene medelvägen som både har kvar snabbrörlighet, men ändå säkerställer att vi inte tappar bort några steg på vägen?
Ja hur har egentligen alla andra lyckats? Det är något som kommer att bli mitt fokus ett tag framåt, att få till den där bästa vägen så vi inte slänger bort något bra bara för att vi hittat något annat bra att arbeta med... Har du själv liknande erfarenhet så får du väldigt, väldigt gärna dela med dig!

Under tiden kanske den här lilla videon med en Svensk bosatt i Indien ge även dig lite insikter, en liten hjälp på vägen så att säga, enjoy :)


27 oktober 2018

Presentationsteknik - 7 tips

Tobias Strandh på scen HR-dagarna 2017

Vi har väl alla deltagit på både föreläsningar på events/konferenser och interna möten med presentationer och jag tror att du liksom jag inte alltid jublar över hur presentatören får upp engagemanget. Kort sagt kan det ibland vara som dag och natt och i många fall beror det på innehållet, men i de flesta fall än mer på den som presenterar!

Jag tänkte dela med mig av några tips om du själv skall genomföra en presentation och även om du kanske inte lyckas få med alla delarna så garanterar jag bättre gehör om du lyckas få med några!
  1. Inled med en riktigt intressant anekdot (få alla i publiken engagerade från start)
  2. Syfte - förklara varför och vad som är målet med presentationen
  3. Relevans - ett äkta mål är alltid mer engagerande än en påhittad historia
  4. Låt publiken upptäcka själva - ge inte bort allt på en gång, låt folk dra egna slutsatser
  5. Interaktion - gör saker tillsammans med publiken
  6. Dela erfarenheter - diskutera med publiken (eller ännu hellre, valda deltagare)
  7. Utmana! - provocera publiken (feedback är bra, men löser inte deras problem)
Känner du igen dig i något här?

24 oktober 2018

Dags att utforska känslor


Sedan jag valde att förändra min arbetssituation med mindre resande så har min fasta punkt varit vårt Göteborgskontor, men imorgon är det dags igen att ta mig till Stockholm. Tidigare år hade antagligen det naturliga valet varit antingen TechDays med vår partner Microsoft eller Agile People-konferensen som faktiskt bägge hålls i Stockholm i veckan, men i år blir det  fokus på våra interna arbetsprocesser. 

Denna gång kommer så gott som hela bolaget att fokusera på kommunikation med inriktning känslostyrning i arbetslivet. Detta är ju ett ämne jag tidigare utforskat en del med tex. "Ledarskap, kommunikation, konflikthantering" med Freddie Hahn, "Leading with the brain in mind" lett av Maria Engström Eriksson och "Reiss Motivationsprofiler för individ och grupp" med Aila Kekkonen och Pia-Maria Thorén och just samarbete bland människor är ju så otroligt intressant, variationsrikt och att vi fokuserar på detta just nu går verkligen hand i hand med AFS 2015:4, Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö!

Workshopen imorgon börjar med introduktion där vi kommer att lära känna "varför, vad och hur" kring känslor, ur både vårt eget och gruppens synvinkel. Introduktion inkluderar vetenskap, fallstudier och starka visuella intryck. Målet med övningen är såklart högre kunskap, förståelse och nyfikenhet kring känslor. Många praktiska tips om hur vi kan styra känslor på såväl individ som gruppnivå och förståelse kring vårt eget ansvar för att hantera dessa. Detta ser jag fram emot!

Camilla Tuominen är en populär känslomässig ledare, talare, författare, illustratör, VD och grundare av känsl-start-up (www.emotiontracker.fi). Hon har skrivit och illustrerat två böcker om känslor: om individens resa mot förståelsen av känslor och om hur man framgångsrikt kan styra känslor i arbetslivssammanhang. 

19 oktober 2018

Så är min ledarstil

Alltid kul att genomföra personlighetstester - denna gång på ledarskapsstil

Så har jag då passat på att göra ännu ett personlighetstest och det är väl litegrann en bekräftelse på hur jag själv känner och tidigare hört ifrån medarbetare. I många fall är en ren bekräftelse på hur jag själv känner. Passa gärna på och gör personlighetstestet själv och se vad ni kommer fram till :)

Personlighetstyp: CHEF
Chefer står för tradition och ordning. De använder sin förståelse om vad som rätt, fel och socialt acceptabelt för att föra samman familjer, grupper och samhällen. Människor med denna personlighetstyp står för värden som ärlighet, hängivenhet och integritet. Chefer uppskattas för sina tydliga råd och sin genomtänkta vägledning. De tvekar inte att ta täten i besvärliga situationer. Chefer är stolta över sin förmåga att föra människor samman och tar ofta på sig uppgifter som samordnare på lokal nivå där de arbetar hårt för att locka med alla i firandet av omhuldade lokala evenemang eller som försvarare av traditionella värderingar som stärker sammanhållningen i familjer och samfund.
Din ledarstil: Tydlig, direkt, handlingskraftig, drivande i konkreta frågor. 

Du är en person som vill fatta snabba beslut. Du eftersträvar effektivitet bland annat genom att se till att det finns tydliga strukturer och fungerande rutiner. Du vill kunna visa konkreta resultat, kanske med hjälp av statistik. Planering och framförhållning är viktig för dig. Du förväntar dig att var och en ska veta vad som förväntas. Uttalade regler ska följas - en förutsättning för rättvisa och rättssäkerhet. Allmänna karaktärsdrag Du är målinriktad och tycker om att effektivisera omgivningen utifrån det du uppfattar som sund erfarenhet. Du är bra på att organisera ditt eget och andras arbete.

Din sakliga uppgiftsorientering gör dig effektiv, samtidigt som oväntade problem kan uppstå om du inte väger in andras känsloreaktioner. ”Människors känslor är ett av de fakta, som jag måste ta med i beräkningen”, sade en ledare med ESTJ-profil. Du kan ha kort tålamod med det du uppfattar som veliga människor, när du själv vill ”komma till skott”. Din snabbhet att fatta beslut kan göra att du missar viktiga infallsvinklar och kör över andra. Du vill vara på en arbetsplats, där målen är tydligt uttalade, där människor arbetar effektivt och fungerar rationellt. Du tar gärna initiativ för att samordna arbetet till att bli än mer effektivt.

Eftersom du har en logiskt grundad uppfattning om vad som är vettigt, kanske du anser att du är den som vet bäst hur saker ska utföras. Se till att du inte avfärdar ”andras kartor över världen” som värdelösa, bara för att du själv inte omedelbart uppfattar det vettiga i dem. Dina naturliga styrkor Du är målinriktad, metodisk och har en avsevärd organisationsförmåga. Du ser till att saker görs på ett sätt som överensstämmer med överenskomna och logiska principer. Din sakliga uppgiftsorientering gör dig effektiv, samtidigt som oväntade problem kan uppstå om du missar att väga in andras känsloreaktioner. ”Människors känslor är ett av de fakta, som jag måste ta med i beräkningen”, sade en ledare med ESTJ-profil.

I din ledarroll tar du gärna på dig rollen att strukturera och samordna sådant som ska göras. Din utgångspunkt är att maximal effektivitet uppnås när man hanterar situationer och människor på ett logiskt sätt. Stabilitet och förutsägbarhet är viktigt för dig; "Ett steg i taget mot målet". Troligen uppskattar du att arbeta med statistik för att utvärdera det ni gör. I kontakt med motsatta profiler Om du inte redan gjort det: hitta sätt att bemöta andra personligheter för att bättre kunna stötta alla dina medarbetare utifrån vad de behöver. Om du förväntar dig att andra ska fungera som du själv, kan du skapa problem för personer som behöver en rätt stor grad av frihet, omväxling och möjlighet att lägga upp arbetet själv.

Personer som är mer relationsorienterade kan uppfatta din mer sakliga stil som att du inte gillar dem, vilket kan påverka dem negativt i hur de mår och fungerar. Personer vars styrkor bäst kommer till rätta i en öppen, idéburen och otvungen atmosfär, kan känna sig vingklippta av dina förtydligande frågor av typ ”och hur exakt har du tänkt dig det?”. Din strävan efter effektivitet kan stressa personer som har ett uttalat behov av tid för eftertanke.

Föredragen arbetsmiljö 

Du vill skapa en arbetsmiljö där målen är tydligt uttalade och där alla arbetar utifrån fungerande. Du förväntar dig att varje medarbetare tar ansvar för att göra det man ska, arbetar effektivt och fungerar rationellt. Du tar gärna initiativ för att samordna arbetet till att bli än mer effektivt. Eftersom du har en logiskt grundad uppfattning om vad som är vettigt, kanske du anser att du är den som vet bäst hur saker ska utföras. Se till att du inte avfärdar ”andras kartor över världen” som värdelösa, bara för att du själv inte omedelbart uppfattar det vettiga i dem. För din egen del vill du gärna kunna ägna dig åt uppgifter som innefattar någon form av problemlösning.

Dina förväntningar på andra 

Även om du är mån om hur dina medarbetare har det, så är du i första hand inriktad på uppgiften; att ni effektivt och utan ”tjafs” i form av irrationella utspel arbetar mot definierade mål. Du gillar inte att vissa arbetar efter sitt eget huvud – sammanhållning och lojalitet är viktigt för dig. Detta kan du stressas av Personer som bryter mot överenskommelser och regler och kör ”sitt eget race” tolererar du inte. En arbetssituation som präglas av otydlighet och ineffektivitet stör dig – särskilt om du inte har möjlighet att strukturera upp den. Att vistas i sammanhang där medarbetare ägnar mycket tid till yvigt idébollande utan att förankra dem i den konkreta verkligheten, irriterar dig – särskilt om de viftar bort dina befogade invändningar med att du är "fyrkantig" eller liknande. Du kan ha svårt att inse värdet av sådant som du uppfattar som irrationella känsloargument.

Din kommunikationsstil 

Du uttrycker dig rakt på sak, ofta bestämt. Andra typer kan uppfatta dig som mycket säkrare än vad du kanske är; du har en dold sida där du brottas med tvivel och vrider och vänder på olika alternativ. Du uttrycker dig vanligtvis konkret utan utsvävningar och spekulationer. På samma sätt föredrar du att människor håller sig till saken och kan ha svårt att ta någon som hoppar hit och dit i samtalet på allvar.

Inställning till förändringsprocesser 

I samband med förändringar vill du utgå från basfakta som du har bedömt som realistiska och logiskt grundade. Det gör du till exempel genom att referera till känd erfarenhet – har något liknande fungerat tidigare? Det är viktigt att det finns ett klart syfte och en plan för förändringen. När dessa villkor är uppfyllda, så går du in för att genomföra det som ska ske. Klart att du gillar förändringar, bara de är realistiska och det är någon mening med! Gäller det din egen utvecklingsprocess, vill du utgå från dina egna kunskaper och erfarenheter. Utifrån dessa är det sedan meningsfullt att reflektera över möjligheter i framtiden. Istället för att ha flera diffusa möjligheter öppna, bestämmer du dig för en inriktning. Därefter håller du en rak linje som steg för steg kommer att leda till målet.

Så kan du uppfattas av andra 

ESTJ uppfattas som bestämd och drivande. Negativt kan du ses som någon som är så inriktad på det som ska göras, att du inte bryr dig om andra. När omgivningen tror att du kör över andra "för att du vill bestämma", kan de ha missuppfattat vad du är ute efter. De förstår inte att du blir så pressad av andras velande, att du hellre gör saker själv. Kanske missar de också att du, under din kanske kärva yta, verkligen månar om att människor ska ha det bra. Ditt effektiva sätt utesluter inte att du samtidigt har omtanke med andra.

Sammanfattning
  • Naturlig styrka: Organiserar utifrån logiska principer 
  • Vill ha: Tydliga mål, fungerande rutiner 
  • Inför förändringar: Vill ha basfakta först 
  • Stressas av: Otydlighet, ineffektivitet 
  • Kommunikationsstil: Rak, tydlig 
  • Ledarstil: Tydlig, systematisk, välorganiserad 
  • Tar till sig information: Från det konkreta till det teoretiska 
  • Kan behöva tänka på: Var medveten om att andra kan ha rätt även om du inte ser logiken i det de säger. 
  • Slappna av, allt handlar inte om att vara effektiv 

16 oktober 2018

Agil HR, går det att omskola beteendevetare?


Under alla år som jag arbetat med kompetenshöjning så har en sak varit säker... hamnar du i diskussion med HR så tar det hundra år innan ett beslut väl fattas... Men sanning å säga så har jag de senaste åren mer och mer börjat uppskatta diskussionerna med HR och ser att det ligger extremt många processer och interna system bakom varje beslut. Välgrundade beslut, i många fall väldigt bra för våra kunder, men inte särskilt snabbrörligt om man vill vara snäll.

Men, vi har ju en partner i Pia-Maria Thorén som verkligen sett det som sin mission att hitta agila vägar in på HR och kanske kombinera 100 års systemarbete med ett lite smidigare arbetssätt genom agila arbetssätt. Själv finner jag det extremt intressant och även något som jag på egen hand försökt hålla högt i personalarbetet och ofta med framgång. Jag har lyssnat på flera föreläsningar på ämnet agilt ledarskap och många konferenser och kurser har det blivit, men nu i november gör jag själv slag i saken och går kursen Agil HR den 19-20 november i Göteborg med Pia-Maria!
Jobbar du själv med personalfrågor och blir lite nyfiken på vilka förbättringar som du skulle kunna göra med lite mer kunskap så finns det fortfarande plats för fler på kursen, hoppas vi ses!

12 oktober 2018

Aljapaco Acta Est


Det började som en tanke när det stod klart att jag skulle ha en dag i veckan fri att göra annat än mitt vardagsjobb. Att kunna koppla bort allt förutom essensen att faktiskt lägga fokus på att utveckla någons medarbetare och använda all kunskap jag samlat på mig de senaste åren kändes som en trevlig utmaning. Mitt vilande konsultbolag passade utmärkt att lansera under ny flagg och efter någon vecka var det klart att köra igen. Min tanke här var att låt det ta den tid det tar, inte stressa någonting utan helt enkelt ta allt i den takt jag själv vill och inget annat.

Att det sen tar mindre än en vecka innan jag får en förfrågan från ett stort bolag med sajter runt om i världen om ett halvårsuppdrag skulle kunna vara intressant, det hade jag absolut inte räknat med. Frågan är hur jänkare tänker när jag då meddelar att det visst låter intressant, men att jag i så fall kan lägga fredagar (och kanske någon kväll eller helg om så behövs) men absolut inte heltid... Har inte fått svar på det än, men det är en spännande sits just nu :)

Annars har jag börjat leta efter intressanta träffar, gärna med HR-touch och runt om på västkusten. Har du tips på någon meet-up, event eller liknande som har fokus på personal och ledarskap så tar jag mer än gärna emot det! Nu ska jag annars passa på att ta en promenad i det härliga vädret, kanske de sista riktigt varma dagarna för i år och det tänker jag inte missa!

10 oktober 2018

Att arbeta agilt innebär att ge människor möjligheter


I måndags var jag en av deltagarna på den allra första träffen med Agile People i Göteborg och det var verkligen en härlig samling med deltagare där! Först vill jag återigen ge en stor eloge till Pia-Maria Thorén, Anders Bratland och Michael Freidlitz som tog initiativet att samla oss alla till denna träff och självklart ett kärt "på återseende" till alla andra deltagare (både nya vänner och gamla bekanta!)

En stor del inom det agila arbetssättet är ju att kunna ge kollegorna en möjlighet att ständigt förbättras. För mig som arbetar med kompetenshöjning känns ju detta som en självklarhet så jag tänkte faktiskt passa på att tipsa om två kurser som vi kör nu i höst där bägge lärarna faktiskt deltog på träffen i måndags. En av kurserna är i Göteborg (och den tänkte jag själv delta på) och den andra genomförs lite senare i Stockholm. Båda utbildningarna riktar sig mot olika roller av agilt medarbetarskap så jag hoppas att en eller bägge kan passa just vad du söker efter!

M310 Agil HR - Göteborg 19-20 november

Pia-Maria Thorén lägger fokus på värdet i att applicera det agila tänkesättet även inom HR, både i det interna arbetet men kanske framför allt i hur en HR-avdelning bidrar till att stötta en organisations lättrörlighet.

Du kan läsa mer om kursen och boka din plats på:  https://informator.se/utbildningar/ledarskapsutbildning/ledarskapsutbildning-specialisering/agil-hr

M1811 Att leda en Agil organisation - Stockholm 30 november

Tina Sjöstrand tar oss med in i övergripande helhetsgrepp om vad det innebär att vara agil – på riktigt. Nu räcker det inte att utvecklingsteamen jobbar enligt agila metoder och att chefen har gått en agil ledarskapskurs. Hela organisationen måste ställa om och bli den möjliggörare den behöver vara, och det involverar alla avdelningar och funktioner, från sälj till underhåll!

Du kan läsa mer om kursen och boka din plats på:
https://informator.se/utbildningar/agila-metoder/agilt-ledarskap/att-leda-en-agil-organisation



7 oktober 2018

HR-stöd on demand - Aljapaco


Med transparens i ledarskapet lyckas många företag nå nya framgångar. Att hela personalen är involverad är en viktig del i att nå mål och att tillsammans hitta nya vägar vilket ibland kan behöva att en extern part stöttar med coachning och infallsvinklar. 

Från och med oktober 2018 har jag förmånen att varje fredag (utanför min ordinarie yrkesroll som produktchef på Informator) kunna fokusera på mitt allt större intresse kring företags- och medarbetarutveckling! Aljapaco Consulting är en perfekt plattform för att kunna stötta kunder som kanske inte har utrymme för att ta in en heltidstjänst för HR-frågor. Här ser jag fram emot än djupare samarbete med företag och personer som jag lärt känna genom åren och använda mina erfarenheter via Aljapaco Consulting som en stöttande extern faktor!

Här är några av de områden som jag själv vidareutbildat mig inom de senaste åren
  • Målorienterad Projektledning, 2004
  • Ledarskap, kommunikation, konflikthantering, 2005
  • Projektekonomi, 2006
  • Presentationsteknik, 2007
  • Leda möten/workshops, 2007
  • Service Management Simulation, 2008
  • ITIL V3 Foundation + Cert, 2009
  • Certified ScrumMaster, 2010
  • UGL - Utveckling Grupp & Ledare, 2011
  • Framgångsrika agila team, 2014
  • Agil Projektledning, 2015
  • Agil Kravhantering, 2016
  • Stressförebyggande ledarskap, 2017
  • Diplomerad coach, Orangino Works, 2017
  • Leading with the Brain in mind, 2017
  • Management 3.0,, 2017
  • REISS - Leading Teams, 2017
  • Leading SAFe 4.5 + Certification, 2018
  • DISC - Team Dynamics, 2018
  • AFS 2015:4 - Organisatorisk och social arbetsmiljö, 2018
  • AWS Business Professional, 2018
  • Design Thinking, 2018
Utöver fokuserade utbildningar har det blivit en hel del olika konferenser genom åren och tankar kring dessa har jag såklart delat med mig av på denna sidan.

6 oktober 2018

Att hitta zen i arbetslivet och privat


Redan för ganska exakt tre år sedan skrev jag inlägget "Mindfullness is bliss" som en reflektion över att det blir lite väl mycket resande i jobbet, frånvaro från familjen och överlag svårt att ens hinna med att ta hand om mig själv på det sätt som både kropp och sinne behöver. Man kan väl lugnt säga att det inte blivit mindre resande sedan dess och därför har jag ett tag känt att jag behöver göra något drastiskt vilket jag nu fått möjlighet till.

Att jag älskar mitt jobb är ju ganska lätt att förstå med tanke på att det snart är 15 år sedan jag traskade in på Informators Göteborgskontor för första gången. Att jag brinner för att utveckla medarbetare och hitta optimala agila arbetssätt för att förenkla kommunikation även på distans är ju också något som jag skrivit om ganska ofta. Däremot har jag inte skrivit så mycket om det jag missar genom att vara bortrest så ofta och då pratar jag både om familjen men också små vardagsdetaljer som att hinna med min egen viktiga träning, kunna komma ut på promenader bara så där spontant.

Så efter nu efter drygt fem år med personalutvecklingsansvar, ledningsgruppsansvar med mera (nu senast på nordisk nivå) så tar jag chansen att ta ett steg tillbaks och komma ner i varv. Jag släpper personal- och ledningsansvar, utgår från arbetet på en lokal bas i Göteborg och går in på en 80% tjänst vilket gör att jag får fredagarna lediga för att i än högre grad kunna fokusera på mig själv och familjen! Sammantaget är jag helt övertygad om att detta kommer ge mig mer energi att lägga på mitt arbetsfokus med än bättre resultat och det kommer definitivt få mig själv att må bra, även framåt!

Så med nyladdade batterier ses vi där ute och en och annan resa kommer det ju bli, men inte varje vecka, varje månad, hela tiden :)

3 oktober 2018

Fullt fokus på Sverige

Informator i Göteborg 2018 med finbesök ifrån Finland
För er som känner mig har ni även sett att de senaste åren har det blivit allt mer fokus på vår nordiska arbete och även väldigt mycket resande kombinerat med en hel del förseningar och kort sagt väldigt mycket fritid spenderad på stillastående tåg eller flygplatser. Att arbeta med ledningsarbete är något jag tycker är väldigt spännande och jag är personligen extremt nöjd med hur väl vårt Finska systerbolag Tieturi vuxit under tiden jag varit ansvarig för att utveckla produkt- och partnerarbetet. 

Som i alla framgångsrika agila organisationer blir teamen allt mer självständiga och nu är det dags för mig att ta ett steg tillbaka och återigen lägga fullt fokus på Informator och vårt arbete här i Sverige. Jag vill rikta ett stort tack till alla kollegor i Finland och det har varit en riktigt kul resa tillsammans som jag nu kommer följa lite mer på håll. Min finska kollega Pauliina Lautanen-Nissi tar över det övergripande nordiska produkt- och partnerperspektivet och jag kommer såklart stötta så mycket jag kan även om mitt fokus nu är att kunna ge mer tid till mina svenska kollegor, partners och kunder som Produktchef på Informator. Att jag nu också kommer att behöva resa allt mindre är såklart en liten detalj som (förhoppningsvis) uppskattas även av min familj och vänner. I januari nästa år är det faktiskt 15 år sedan jag gjorde min första arbetsdag på Informator och det känns jättebra att återigen kunna lägga mer tid i min hemstad, Göteborg!

Vi ses framåt på kurs, events eller kanske bara över en fika :)

1 oktober 2018

Det stressförebyggande ledarskapet

Stressförebyggande ledarskap - vart ligger era RISKer?
Senaste åren så har jag fokuserat mycket på mitt eget ledarskap i enlighet med AFS 2015:4, Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö. Jag har letat efter stöd för mig som chef att förebygga stress och överlag hitta så bra arbetsalternativ som möjligt för mina medarbetare att också få bästa möjliga stöd för att undvika de faror som vi så gott som dagligen kan läsa om i dagspressen och upplever runt om oss.

För mig personligen har jag tagit hjälp av erfarna coacher som Karin Hamrin från Espiro som guidat mig i olika frågor hela hösten, jag har på prov haft inne massage/avstressningsfåtölj ifrån Promas på ett av våra kontor, jag har självklart testat träningspass inom både yoga och bodybalance på vårt företagsgym Nordic Wellness, taktil massage på Ilena och faktiskt även deltagit på helgutbildning i stressförebyggande ledarskap där jag även kom tillbaka till ämnen som Yoga och Mindfullness. Allt detta har hjälpt mig att både få en bättre uppfattning om hur jag själv måste jobba för att undvika stressfällor, men framförallt hur jag som chef kan stötta min personal i detsamma!

En återkommande detalj i stort sett oavsett vem jag diskuterat med är hur viktig andningen är på så många nivåer. Jag läste även tex nu senast en väldigt intressant artikel om andningens väg till att lyckas med sin kommunikation och har du inte läst den redan rekommenderar jag den varmt! Sammanfattat skulle jag säga att om du själv känner att du är i "farozonen" men har svårt att hitta tid att ta tag i det, börja med att kika på enkla tips kring hur du kan använda andningsteknik för att få ner pulsen och må bättre. Det finns gott om bevis på att detta är en av de viktigaste nycklarna i välmåendet och varför inte lägga in en daglig påminnelse i din kalender!


Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *